Χανιά | Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για το Περιφερειακό Ιατρείο στο Ροδοβάνι

χανιά-ερώτηση-μαρκογιαννάκη-για-το-πε-14275

giatros iatreioΕρώτηση αναφορικά με την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, του Περιφερειακού Ιατρείου στο Ροδοβάνι απευθύνει προς τον υπουργό υγείας ο Βουλευτής της Ν.Δ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η κατάσταση στο Περιφερειακό Ιατρείο Ροδοβανίου αγγίζει τα όρια του τριτοκοσμικού. Η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό έχει οδηγήσει πρακτικά στην «κατάργηση» του ιατρείου και τη συνακόλουθη υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους κατοίκους ιατρικών υπηρεσιών.

Eπισημαίνεται ότι το εν λόγω περιφερειακό ιατρείο καλύπτει μια ευρεία περιοχή, που περιλαμβάνει δεκάδες απομονωμένα χωριά, στα οποία διαβιούν σε συντριπτικό ποσοστό υπερήλικες κάτοικοι.

Σε μια εποχή που οι πολίτες καλούνται να κάνουν αιματηρές θυσίες σε όλα τα επίπεδα, η πολιτεία οφείλει να διατηρήσει άθικτη την ευαισθησία της, ιδιαίτερα προς τους ηλικιωμένους πολίτες των απομακρυσμένων, αγροτικών περιοχών.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας, αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση εξομάλυνση της λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Ροδοβανίου και τη βελτίωση της υφισταμένης κατάστασης σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων του ανατολικού Σελίνου εν γένει.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Βουλευτής Ν.Δ.− Χανίων»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook