Χανιά | Επιβράβευση συνεπών καταναλωτών, προσλήψεις και προγραμματισμός έργων στην ΔΕΥΑΧ

χανιά-επιβράβευση-συνεπών-καταναλωτ-538998

Στην επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών προχωρά η ΔΕΥΑΧ, όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, από τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Αντώνη Σχετάκη και τον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα.

Παράλληλα ο δήμαρχος Χανίων αφού εξήρε το έργο της ΔΕΥΑΧ και συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό της επιχείρησης έκανε γνωστό πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει και η πρόσληψη 60 εργαζομένων με 8μηνη σύμβαση.

Ο κ. Βάμβουκας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει μείωση για τους συνεπείς καταναλωτές νερού της τάξεως του 15%. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Χανίων είναι αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης της ΔΕΥΑΧ.

Ο κ. Βάμβουκας παράλληλα ανέφερε πως από τις αρχές του Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 60 εργαζομένων σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται η επιχείρηση και θα είναι 8χτάμηνης διάρκειας.

Παράλληλα ο δήμαρχος Χανίων είπε πως για το 2017, υπάρχει προγραμματισμένο έργο της ΔΕΥΑΧ ύψους 3 εκατ. ευρώ από ιδίους πόρους ενώ για το 2018 υπάρχουν επίσης προγραμματισμένα έργα ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν επίσης η αναφορά του κ. Βάμβουκα πως η ΔΕΥΑΧ διεκδικεί για το επόμενο διάστημα από το νέο ΕΣΠΑ 50 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έργα που θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από τα ΠΕΠ Κρήτης ή και από τομεακά προγράμματα υπουργείων.

Σημαντικότερα από αυτά είναι ο βιολογικός στο Μαράθι, ο ποταμός Μορώνις, η διευθέτηση της κοίτης του Κλαδισού, η ολοκλήρωση των δικτύων στο Ακρωτήρι, καθώς και η προστασία από την διάβρωση των ακτών όπως κομμάτι στην Χαλέπα και το σημείο στο μνημείο πεσόντων της αεροπορίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Αντώνης Σχετάκης είπε πως το πρόγραμμα έργων της ΔΕΥΑΧ είναι μεγαλεπήβολο αλλά ελπίζετε να μπορέσει να τα πάρει.

Σε ότι αφορά τη μείωση στους λογαριασμούς των συνεπών καταναλωτών ο κ. Σχετάκης ανέφερε πως η ΔΕΥΑΧ είναι από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook