Χανιά | Ελεύθεροι οι 154 Σύροι πρόσφυγες

χανιά-ελεύθεροι-οι-154-σύροι-πρόσφυγες-136651

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚαθώς η διαδικασία ταυτοποίησης των 339 μεταναστών ολοκληρώνεται, οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν πολιτικό άσυλο, αφήνονται ελεύθεροι στα Χανιά, αφού λαμβάνουν από την Αστυνομία, το χαρτί της «αναβολής απομάκρυνσης από τη χώρα, με εξάμηνη ισχύ».

Πρόκειται συνολικά για 154 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πολλές γυναίκες, παιδιά και βρέφη, με το μικρότερο να είναι μόλις 40 ημερών.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης και της χορήγησης των σχετικών εγγράφων διεκπεραιώνεται σταδιακά και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο το πρωί.

Μάλιστα, μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι μετανάστες βρίσκονταν στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου όπου περίμεναν να λάβουν τα σχετικά έγγραφα. Συλλογικότητες της πόλης, έχουν αναλάβει την προσωρινή φιλοξενία μέρους των ανθρώπων, ωστόσο δεν έχει βρεθεί λύση για όλους, λόγω του πρωτοφανούς αριθμού τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτη φυλακή οι διακινητές 

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζουμε ότι οι έξι Αιγύπτιοι, μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους που μετέφερε τους μετανάστες κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διευκόλυνε την παράνομη μετανάστευση, μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα σήμερα το μεσημέρι (ΕΔΩ)

zarpa.gr

 

3 thoughts on “Χανιά | Ελεύθεροι οι 154 Σύροι πρόσφυγες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook