Χανιά | Εικόνες ντροπής: Στέκι αστέγων και τοξικομανών οι παλιές δικαστικές φυλακές

χανιά-εικόνες-ντροπής-στέκι-αστέγων-κ-553712

Καταφύγιο στα πρώην γραφεία της εξωτερικής φρουράς των παλιών φυλακών στην περιοχή των Δικαστηρίων έχουν βρει άστεγοι και τοξικοεξαρτώμενοι συμπολίτες μας.Πέντε χρόνια μετά τη μεταφορά των δικαστικών φυλακών στην Αγιά, το κτήριο της οδού Γιαμπουδάκη ρημάζει ανεκμετάλλευτο, την στιγμή που τοπικοί φορείς και ο Δικηγορικός Σύλλογος έχουν ζητήσει την παραχώρησή του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Νεκρός νεαρός Χανιώτης στις παλιές δικαστικές φυλακές τα ξημερώματα

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, στα τρία γραφεία που βρίσκονται ανατολικά της κύριας εισόδου, υπάρχουν εμφανή σημάδια ανθρώπινης παρουσίας. Ο θάνατος του 30χρονου Χανιώτη εκεί, τα ξημερώματα της Τρίτης, φέρνει ξανά στο προσκήνιο με τον πλέον τραγικό τρόπο το ζήτημα της αξιοποίησης των δημοσίων κτηρίων στην πόλη.

«Εμείς, διατηρούμε τα κλειδιά, παρόλο που πλέον δεν έχουμε καμία επιχειρησιακή ευθύνη» τονίζει στο zarpanews.gr ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης «Κρήτη 1» συμπληρώνοντας πως οι συγκεκριμένες πόρτες κλειδώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ωστόσο παραβιάζονται αμέσως με μεγάλη ευκολία. Ο ίδιος σήμερα ενημέρωσε προσωπικά το Υπουργείο για το τραγικό συμβάν. «Δυστυχώς ένας νέος άνθρωπος χάθηκε και μάλιστα την ημέρα κατά των ναρκωτικών» επισημαίνει και προσθέτει πως οι κρατούμενοι των φυλακών συμμετείχαν σε δράσεις του ΚΕΘΕΑ κατά των ναρκωτικών. Τέλος, τονίζει την ανάγκη το Υπουργείο να εξετάσει όλες τις σχετικές προτάσεις και να προχωρήσει στην παραχώρηση του κτηρίου σε κάποιον φορέα.

ΕΔΩ: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 29χρονου Χανιώτη στις παλιές δικαστικές φυλακές

zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Εικόνες ντροπής: Στέκι αστέγων και τοξικομανών οι παλιές δικαστικές φυλακές

  1. AYTA EINAI TA EΡΓΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΚΤΙΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook