Χανιά | Εδώ θα γίνει ο οικισμός για τις πολύτεκνες οικογένειες | Δημόσιο ευχαριστώ του Συλλόγου

χανιά-εδώ-θα-γίνει-ο-οικισμός-για-τις-π-590938

Δημόσιο «ευχαριστώ» απευθύνει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Χανίων, για την υπογραφή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίνεται η σχετική πολεοδομική μελέτη Α’ κατοικίας (δείτε εδώ) με αποτέλεσμα τη δυνατότητα ανέγερσης οικισμού για τους πολύτεκνους στην περιοχή Σιώπατα στις Μουρνιές Χανίων.

Ο οικισμός όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Συλλόγου, βρίσκεται στην πλαγιά πίσω από το Νοσοκομείο Χανίων και ξεπερνάει τα 417 στρέμματα, ενώ είναι στο τελευταίο στάδιο πριν από την έναρξη των έργων υποδομής για την στέγαση 453 πολύτεκνων οικογενειών και θα πλαισιώνεται από χώρους άθλησης, εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Το θερμό ευχαριστώ του προς όσους βοήθησαν για να αποκτήσουν επιτέλους τα οικόπεδα για την στέγαση των πολυτέκνων απηύθυνε ο πατήρ Ευτύχης Ανδρουλάκης πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Χανίων.

«Το έργο είναι πολυδάπανο και παρόλο που οι μελέτες για ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, αποχέτευση και καταλληλότητα, το μοναδικό πρόβλημα για την ολοκλήρωση του έργου πνοή για την περιοχή, είναι αυτό της χρηματοδότησης.», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ προσέθεσε «ο χρόνος μας πιέζει για άμεση στέγαση των πολυτέκνων οικογενειών που είναι σε ανάγκη, καθώς δεν γνωρίζουμε και το συνολικό κόστος που συνεχώς ανεβαίνει και εν τέλει μείνουμε μόνο με τα οικόπεδα».

Το κόστος φαίνεται να ξεπερνάει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για να καθοριστεί αναμένονται το «πράσσινο φως» από το ΣτΕ για την απόφαση αδειοδότησης και η άντληση χρηματοδότησης από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για να μην αναγκαστούν να πάρουν δάνειο για την αναγκαστική ολοκλήρωση του έργο σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

«Αγωνίζομαι για να τελειώσει αυτό το έργο που ξεκινήσαμε εδώ και 25 χρόνια και θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος» είπε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Μανούσος Στεφανάκης, ο οποίος έκανε γνωστό το πόσο άμεσα κινήθηκε το Υπουργείο και ενέκρινε την απόφαση, όταν παλιότερα, συναντούσαν όπως είπε κλειστές πόρτες.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και μέλος της Ομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος Δημήτρης Λειψάκης, τόνισε πως το σημαντικότερο κίνητρο που πρέπει να βοηθούνται οι πολύτεκνοι, «είναι γιατί σύμφωνα με μελέτες ο πληθυσμός της χώρας θα μειωθεί κατά 2,5 εκατομμύρια έως το 2050 και ενώ σε άλλες χώρες ο νεαρός πληθυσμός αυξάνεται, σε μας μειώνεται σημαντικά».

Όπως είπε ο ταμίας του Συλλόγου Πολυτέκνων Στέφανος Χαλκιαδάκης, «οι δαπάνες για να πληρωθεί η εκκλησία για την παραχώρηση των οικοπέδων, για συμβολαιογραφικές και νομικές δαπάνες και τις πρώτες μελέτες, ο ΕΝΦΙΑ και η φορολογία και διάφορα άλλα έξοδα, προέρχονται από την προκαταβολή που κατέβαλλαν οι οικογένειες-μέλη του Συλλόγου και αν δεν κατοχυρωθεί η χρηματοδότηση από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, θα αναγκαστούμε να πάρουμε δάνεια και να πληρώσουν και οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στη διαδικασία».

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ που θα επικυρώσει την όλη προσπάθεια, οι πολύτεκνοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων για να λυθεί και το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Εδώ θα γίνει ο οικισμός για τις πολύτεκνες οικογένειες | Δημόσιο ευχαριστώ του Συλλόγου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook