Χανιά | Ήρθαν από τον Έβρο με ποδήλατο για τα παιδιά με καρκίνο | Photos

χανιά-ήρθαν-από-τον-έβρο-με-ποδήλατο-γ-164624

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΈκαναν πετάλι, από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο, ανέβηκαν ως την κορφή του Ολύμπου, έτρεξαν το Μαραθώνιο, πέρασαν τον Ισθμό και από τη Λακωνία ξεκίνησαν με πλωτή σχεδία (φώτο)  να διασχίσουν το πέλαγος. Ο άθλος του Θανάση και του Αποστόλη  Τσάκλα που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, είναι αφιερωμένος στα παιδιά της «Φλόγας» και στις οικογένειές τους που παλεύουν για τον δικό τους «άθλο».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Είχαμε και τις δυνάμεις και την θέληση και την πίστη για να το κάνουμε και τα καταφέραμε παρόλο που ο καιρός δεν ήταν μαζί μας γιατί ο σκοπός ήταν ιερός και μεγάλος» είπε, φτάνοντας στο λιμάνι, ο Αποστόλος Τσάκλας. Όπως εξήγησε, λόγω των ισχυρών ανέμων, χρειάστηκαν το βοήθεια της ελληνικής ομάδας διάσωσης Αττικής.

Ο πρωτεργάτης του εγχειρήματος «1000 μίλια για τα παιδιά της Φλόγας», Θανάσης Τσάκλας μίλησε για το σκοπό τους αλλά και για το έργο της «Φλόγας» που χρειάζεται διαχρονική στήριξη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο ενετικό λιμάνι, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Δημήτρης Λειψάκης, υποδέχτηκε τους δύο αθλητές, μαζί με εκπροσώπους του Δήμου ενώ εκεί ήταν και το τρίτο μέλος του πληρώματος, Ελένη Λυγερού.

 

Η φλόγα

Με σύνθημα «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί», η «Φλόγα» συνεχίζει την προσπάθειά της για ένα καλύτερο αύριο. Ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, στηρίζοντας τις οικογένειες και δίνοντας τον αγώνα για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook