Χανιά | «Άρχισαν τα όργανα» στο Επιμελητήριο

χανιά-άρχισαν-τα-όργανα-στο-επιμελη-646749

Για εκφράσεις πεζοδρομίου σε βάρος του, καταγγέλλει τον πρώην πρόεδρο, Γιάννη Μαργαρώνη ο εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Χανίων στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, Μιχάλης Παπαβασιλείου

Την πρακτική του πρώην προέδρου του ΕΒΕΧ κ. Γιάννη Μαργαρώνη με αφορμή τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, όπου στην τελευταία δέχθηκε την απειλή του κ. Γιάννη Μαργαρώνη, πως σε περίπτωση που παραστεί ξανά σε κάποια από αυτές θα τον «βγάλει ο ίδιος σηκωτό έξω», καταγγέλλει με επιστολή του στο zarpanews.gr,  ο κ. Μιχάλης Παπαβασιλείου, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χανίων στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Τι αναφέρει ο κ. Μιχάλης Παπαβασιλείου:

«Κύριε Διευθυντά

Στο πρόσφατο ΔΣ του Επιμελητηρίου Χανίων που πραγματοποιήθηκε στις 29/1/2018 ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ κ. Μαργαρώνης έθεσε θέμα δημοσιότητας των συνεδριάσεων του ΔΣ. Με λίγα λόγια απευθυνόμενος στον πρόεδρο κ. Ροκάκη ανέφερε ότι στο Συμβούλιο θα πρέπει να συμμετέχουν μόνο οι εκλεγμένοι σύμβουλοι και ο Διευθυντής. Επίσης παρατήρησε ότι η αίθουσα διεξαγωγής θα πρέπει να είναι στον δεύτερο όροφο (40 θέσεων) και όχι στον 4ο όροφο (120 θέσεων). Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Σε παρατήρησή μου –αφού ήμουν παρατηρητής-  ότι οι συνεδριάσεις του ΔΣ σύμφωνα με τον νόμο είναι δημόσιες γιατί και το Επιμελητήριο είναι δημόσιος φορέας, μου απάντησε κυνικά (προς μαρτυρία όλων των παρευρισκομένων) ότι την επόμενη φορά που θα παραστώ «θα με βγάλει ο ίδιος σηκωτό έξω». Τι κρίμα για αυτές τις απόψεις ενός πρώην προέδρου και επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης.

Φυσικά και δεν απάντησα κρατώντας ένα επίπεδο στην διαδικασία έτσι όπως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον σημαντικότερο ίσως θεσμικό σύμβουλο του κράτους που είναι το Επιμελητήριο. Θα πρέπει να υπενθυμίσω στον Μαργαρώνη αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χανίων ότι στην Υπουρ. Αποφ. Κ1-132 (φεκ Β 176/6.2.2008) «Ενιαίος Κανονισμός Αρμοδιοτήτων και Λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων» στο αρθρ. 8 αναφέρει: «οι συνεδριάσεις του ΔΣ είναι δημόσιες, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στις παρ. 2 και 3 του παρόντος κανονισμού. Μετά από αιτιολογημένη απόφαση του ΔΣ είναι δυνατόν να μην δημοσιεύονται τμήμα των πρακτικών και να μην επιτραπεί η δημόσια συζήτηση….». Στο άρθρο 2 του κανονισμού αναφέρεται ότι μπορεί να κληθούν επιστήμονες, οικονομικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της έδρας του Επιμελητηρίου προκειμένου να ομιλήσουν σε εξειδικευμένα θέματα για αρτιότερη ενημέρωση του ΔΣ».

Το άρθρο 5 αναφέρει: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που λαμβάνεται κατά την συνηθισμένη απαρτία και πλειοψηφία, επιτρέπεται η διεξαγωγή συνεδρίασης χωρίς δημοσιότητα». Αλλά και στον πρόσφατο Επιμελητηριακό Νόμο 4497/13-11-2017 στην παρ. 6 του άρθρου 69 ρητά αναφέρεται: « οι συνεδριάσεις του ΔΣ  διεξάγονται δημόσια και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ύστερα από σχετική αιτιολόγηση, κεκλεισμένων των θυρών…..» Μετά από όλα τα παραπάνω καταδεικνύεται ότι ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου ή δεν γνώριζε επί 6 συναπτά έτη τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ του Επιμελητηρίου για να εκφράζει τέτοιες απόψεις, ή  ότι η πίκρα και ο πόνος της «χασούρας» δεν τον αφήνουν να δει κατάματα την πραγματικότητα και τον οδηγούν σε πράξεις που δεν συνάδουν σε επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης ενός τόσο σοβαρού και αναπτυξιακού οργανισμού όπως το Επιμελητήριο. Θα πρέπει επιτέλους να γυρίσει σελίδα. Να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πλέον πρόεδρος. Ότι για το καλό του Νομού θα πρέπει να συμβάλλει σε ένα κλίμα πολιτισμού και απρόσκοπτων συμμετοχικών διαδικασιών.

Το Επιμελητήριο δεν είναι ούτε σπίτι ούτε μαγαζί κανενός και ουδείς μπορεί να το ιδιοποιηθεί. Είναι δημόσιος φορέας  και σαν τέτοιος ρυθμίζεται από το Δημόσιο και όχι το ιδιωτικό δίκαιο. Τέλος απευθύνομαι στην ομάδα των επιχειρηματιών που έχει εκλεγεί με τον Μαργαρώνη και τους παρακαλώ να συμβάλλουν σε ένα ήπιο κλίμα έτσι ώστε να δώσουν την δυνατότητα στην νέα διοίκηση να εργαστεί για το κοινό καλό. Αν πετύχει ή όχι θα το κρίνουν οι επιχειρηματίες των Χανίων σε τέσσερα χρόνια. Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία και όχι με αποκλεισμούς, χειροδικίες και τραμπουκισμούς του τύπου «θα σε βγάλω έξω σηκωτό». Από την πλευρά μου δηλώνω ότι όπως μέχρι σήμερα στην ζωή μου ήμουν θιασώτης των δημοκρατικών και νομίμων διαδικασιών, έτσι θα πράξω και σε περίπτωση χειροδικίας του Μαργαρώνη «να με βγάλει έξω σηκωτό». Γιατί κάτι άλλο δεν συνάδει ούτε με τις αξίες που πιστεύω ούτε και με το ήθος που πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά μας.

Με εκτίμηση, Μιχάλης Παπαβασιλείου, Εκπρόσωπος Επιμελητήριου Χανίων στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook