Χανιά | Ο πρόεδρος του τοπικού «αδειάζει» τον Δήμαρχο στην παρουσίαση της μελέτης για τη Σούδα

χανιά-ο-πρόεδρος-του-τοπικού-αδειάζε-641762

Τη μορφή διαμαρτυρίας κατά των χειρισμών του Δημάρχου για την ανάπλαση της πλατείας Σούδας, έλαβε η χθεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση της σχετικής μελέτης με μέλη της παράταξης Βάμβουκα να διαφοροποιούνται ανοικτά και τους τοπικούς συμβούλους να μιλούν για έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης.

Πάντως, όλοι αναγνώρισαν την αναγκαιότητα της ανάπλασης, κάνοντας λόγο για ένα «έργο πνοής». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Γιώργο Ξανθουδάκη, η δημοπράτηση θα γίνει τον επόμενο μήνα, το έργο έχει προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κώστας Φωκάς, κατηγόρησε τον Δήμαρχο για πλήρη εγκατάλειψη των περιαστικών Δήμων, «καπέλωμα» των τοπικών συμβουλίων και απαξίωση του ρόλου τους ενώ κατήγγειλε την στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση δεν έδωσε το λόγο σε επιχειρηματία της περιοχής.

Ανέφερε ακόμη ότι ενώ όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του έργου, το γεγονός ότι δεν έγινε νωρίτερα η παρουσίαση της μελέτης, έχει δημιουργήσει σε ορισμένους εύλογη δυσφορία.

Κατεβαίνοντας από το Βήμα ο κ. Φωκάς παρέδωσε στον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων φάκελο με τα ανοικτά ζητήματα της περιοχής.

Βάμβουκας: Έργο πνοής

«Να αγκαλιάσουν όλοι το έργο» ζήτησε από την πλευρά του ο κ. Βάμβουκας που έκανε λόγο για ένα σπουδαίο έργο, απαντώντας πως έχουν γίνει επανειλημμένες συσκέψεις στο γραφείο του για το θέμα, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων. Ακόμη, διαφώνησε με τις κατηγορίες για απαξίωση της Σούδας, αναφέροντας μια σειρά από έργα στην περιοχή όπως η μελέτη για τον κόμβο της Σούδας, η δρομολόγηση του έργου του Μορώνη, η ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού κα.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων.

Η κα Αγγελάκη, τόνισε πως περιμένει την υλοποίηση του έργου καθώς μέχρι στιγμής ακούει μόνο για μελέτες και για υποβολή προτάσεων οι οποίες απορρίπτονται. Ο κ. Σαρρής, στάθηκε στην καθυστέρηση στην παρουσίαση της μελέτης, εκτιμώντας πως η αποψινή εκδήλωση έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα ενώ σχολίασε ακόμη πως αντί για χαρά στην εκδήλωση επικρατεί κλίμα δυσαρέσκειας, κάτι που δεν θα συνέβαινε εάν είχε προηγηθεί διαβούλευση. Τέλος, ο κ. Παπαντωνάκης, τόνισε πως έπρεπε να έχουν ακουστεί τα παράπονα και οι ενστάσεις όλων των επιχειρηματιών και να αντιμετωπιστούν τα ζητήματά τους πριν προχωρήσει το έργο. Την παρουσίαση της μελέτης έκαναν στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με τις αρχιτέκτονες μηχανικούς που εκπόνησαν την μελέτη.

Σε αυτήν περιλαμβάνεται η ανάπλαση της περιοχής της πλατείας της Σούδας συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ. από τα οποία τα 2.900 τμ είναι ελεύθερος δημόσιος χώρος και τα 800τμ είναι χώρος πρασίνου.

Τις δικές τους ενστάσεις κατέθεσαν οι καταστηματάρχες της ανατολικής πλευράς, καθώς το πεζοδρόμιο μπροστά από τις επιχειρήσεις τους είναι μικρότερο από αυτό της δυτικής πλευράς με την δημοτική αρχή να εξηγεί ότι ο χώρος που θα παραχωρηθεί για χρήση θα είναι ο ίδιος.

Κριτική στον Δήμαρχο πάντως, άσκησαν και ο πρώην δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περράκης για έλλειψη διαβούλευσης και ο Νεκτάριος Αλεξανδράκης ζητώντας οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου να εφαρμόζονται προς όφελος των πολιτών

ΕΔΩ: Χανιά | Έτσι θα γίνει η Πλατεία της Σούδας | Photos

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook