Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης αλλά δεν έδωσαν εντολή ενεργοποίησης, λέει ο δήμαρχος Ραφήνας

υπήρχε-σχέδιο-εκκένωσης-αλλά-δεν-έδωσ-722463

«Το σχέδιο εκκένωσης δεν ενεργοποιήθηκε γιατί δεν έδωσε ποτέ κανείς εντολή» δήλωσε ο κ. Μπουρνούς ο οποίος έκανε λόγο για μαρτυρίες ότι κάτοικοι σε συνεργασία με αστυνομικούς περνούσαν και ειδοποιούσαν τους κατοίκους να φύγουν.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Θέμα fm. Όπως είπε ο κ. Μπουρνού η φωτιά στο Μάτι «δεν αντιμετωπίστηκε σωστά όταν ξεκίνησε. Δεν κινήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που δεν ήταν πολλά δέντρα γιατί ήταν καμένα. Δεν πολεμήθηκε εκεί που έπρεπε η φωτιά και έτσι ήταν αναπόφευκτη η καταστροφή όταν γύρισε η φορά του ανέμου».

Ο δήμαρχος Ραφήνας επανέλαβε ότι «δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει σχετική εισήγηση ο επιχειρησιακός υπεύθυνος της πυροσβεστικής που ήταν στο πεδίο. Αυτό δεν έγινε ποτέ».

«Υπάρχουν 89 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ντροπή σε όσους επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους» συνέχισε ο δήμαρχος Ραφήνας προσθέτοντας ότι για τον ίδιο «η Πυροσβεστική έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης».

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook