Τρείς προτάσεις για περισσότερα έσοδα χωρίς νέους φόρους

τρείς-προτάσεις-για-περισσότερα-έσοδ-122568

foroi_6Για να μην μείνει «κουτσή» η ευνοϊκή πράγματι ρύθμιση των χρεών πρός το δημόσιο και τα ταμεία την οποία έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή και να βοηθήσει πραγματικά την οικονομία θα πρέπει να συνοδευτεί από γενναίες αποφάσεις που θα διευκολύνουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις να συνεχίσουν τη δραστηριότητα της.

Γράφει ο Παναγιώτης Μπασαρισάκης*

mpatsarisakis

Τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου είναι γνωστά και οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τώρα, όμως, είναι αναγκαίο παράλληλα με τη νέα ρύθμιση των οφειλών να δοθεί φορολογική ενημερότητα σε όλους για ένα τουλάχιστον χρόνο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κινηθούν και παράλληλα να ξεμπλοκάρουν οικονομικές συμφωνίες, με αποτέλεσμα να μπουν στα ταμεία του κράτους σημαντικά έσοδα από τα συμβόλαια που θα γίνουν, από τις συμβάσεις που θα συνάψουν οι επιχειρήσεις που θα πάρουν χρήματα που τους οφείλονται και άλλα οφέλη που θα προκύψουν από σταυροειδείς ενέργειες μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου.

Άλλη ενέργεια που μπορεί να γίνει άμεσα και αυτή με ισχύ ενός έτους είναι η παύση της ποινικής δίωξης για όλα τα οικονομικά αδικήματα για χρέη προς το δημόσιο, μέχρι ενός ποσού. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι περισσότεροι Έλληνες μπορούν να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, αν έχουν χρέη πάνω από 5.000 €. Με αυτόν τον τρόπο θα αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια που κάθε μέρα είναι επιβαρυμένα με σωρεία υποθέσεων για χρέη στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος αν θέλει το υπουργείο Οικονομικών να αυξήσει τα έσοδα του, χωρίς να επιβάλει νέα φορολογικά βάρη, αλλά περιορίζοντας τη φοροαποφυγή είναι να θεσμοθετήσει η απόδοση του ΦΠΑ να γίνεται κάθε βδομάδα, ούτως ώστε να υπάρχει συνεχής ρευστότητα στα έσοδα του κράτους και να μη συσσωρεύεται μεγάλο ποσό για πληρωμή κάθε μήνα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

*Ο κ. Παναγιώτης Μπατσαρισάκης είναι Οικονομικός-Επιχειρηματικός Σύμβουλος

 

One thought on “Τρείς προτάσεις για περισσότερα έσοδα χωρίς νέους φόρους

  1. Αν δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να μαζεύει τα χρήματά του για να αποδίδει το ΦΠΑ στο τέλος του τριμήνου τότε είναι ανάξιος να είναι επιχειρηματίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook