Το Σωματείο Τροφίμων-Ποτών Χανίων για το περιστατικό απόλυσης εγκύου

το-σωματείο-τροφίμων-ποτών-χανίων-για-655702

Το Σωματείο Τροφίμων-Ποτών Χανίων καταγγέλλει το περιστατικό απόλυσης εγκύου εργαζόμενης και εξέδωσε ανακοίνωση που χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Το σωματείο μας καταγγέλλει την άδικη απόλυση εγκύου εργαζόμενης και χαιρετίζει τη στάση της και την απόφασή της να μην σκύψει το κεφάλι, δεχόμενη αθόρυβα την απόφαση της εργοδοσίας.

Το σωματείο μας πριν λίγες βδομάδες κατήγγειλε την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που δίνει το ελεύθερο στους εργοδότες να απολύουν τις έγκυες εργαζόμενες.

Αφού έχουν προηγηθεί η κατάργηση υπερωριών, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, και άλλοι αντεργατικοί νόμοι, τώρα είναι απόλυτα νόμιμη και κατ’ “αυτούς” δίκαιη η απόλυση εγκύων, αρκεί λέει η εγκυμοσύνη να μην είναι ο λόγος απόλυσης.

Και ποιος θα το παραδεχτεί; Και ποιός θα το ελέγξει εφόσον η τερατώδης μείωση των κονδυλίων σε υπηρεσίες που αφορούν τους εργαζόμενους όπως η Επιθεώρηση Εργασίας και η υπηρεσία για την Ασφάλεια και την υγιεινή στους χώρους δουλειάς έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελεγχθούν οι εργοδότες ακόμα και για τα υπόλοιπα των κανονισμών και των εργατικών νόμων που ισχύουν ακόμα.

Η έγκυος εργαζόμενη που αντέδρασε στην άδικη απόλυσή της μας έδειξε τον δρόμο.

Έτσι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδρούν στην αδικία, να μην σκύβουν το κεφάλι στα κέφια και τα συμφέροντα των εργοδοτών, να μαζικοποιούνται, να οργανώνονται, να αντιστέκονται, να διεκδικούν.

Το σωματείο μας συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί από τα σωματεία που βρίσκονται στο πλευρό της εργαζόμενης, τη Δευτέρα 26 Μάρτη και 11πμ, στο Πρωτοδικείο Χανίων».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook