Τζήμερος στον SUPER FM 89.6 | «Δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα από το μνημόνιο»

τζήμερος-στον-super-fm-89-6-δεν-έχει-εφαρμοστεί-132118

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΓια μια νέα Ευρώπη που είναι απαραίτητη τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης έκανε λόγο μιλώντας στον SUPER FM 89.6 ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά κ. Θάνος Τζήμερος.

Μάλιστα ο κ. Τζήμερος έφερε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα λέγοντας πως αν κάποιος είχε κηρύξει τον πόλεμο στην Ευρώπη ποιος θα ήταν ο αρμόδιος υπουργός των στρατιωτικών , ποιος θα ήταν ο αρχιστράτηγος, ποιος θα ήταν ο Πρωθυπουργός της Ευρώπης;

Ο κ. Τζήμερος σημείωσε πως με την υπάρχουσα δομή οι αποφάσεις παίρνονται πάρα πολύ αργά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά είπε πως «όπως έχουν πει και πολλοί άλλοι η Ευρώπη αν σε λίγο δεν ενωθεί θα είναι μια αμελητέα σε παγκόσμιο επίπεδο οικονομική δύναμη.»

Στην ερώτηση αν βλέπει να έρχεται τρίτο μνημόνιο σημείωσε πως «το μνημόνιο συνδέεται με τη δανειακή σύμβαση. Αν η Ελλάδα δεν διαθέτει τα χρήματα που χρειάζεται για να ζήσει μόνη της προφανώς θα χρειαστεί και άλλα δανεικά.»

Ο κ. Τζήμερος έκανε λόγο για δήθεν εφαρμογή του μνημονίου καθώς όπως ανέφερε «όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα από όλα όσα προβλέπει το μνημόνιο, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε ότι αφορά τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Τζήμερος είπε πως το κόμμα του προτείνει τη διεξαγωγή τους με μια λίστα όπου θα μπαίνουν όλοι και οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα επιλέγονται από τους πολίτες και αυτοί με τη σειρά τους θα εκλέγουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη ή δήμαρχο.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές ο κ. Τζήμερος είπε πως το κόμμα του θα κατέβει σε αυτή τη μάχη αυτόνομα, ενώ τόνισε πως το ενδεχόμενο μετά της αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές να γίνουν και βουλευτικές αποτελεί προσβολή προς τους θεσμούς καθώς όπως είπε αυτά είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Τέλος σε ότι αφορά «Το Ποτάμι» και το Σταύρο Θεοδωράκη, είπε πως υπάρχουν κοινές θέσεις, και τόνισε πως δεν το βλέπει ανταγωνιστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook