Τελεφερίκ σε βουνό της Κρήτης; Τι πρόταση εξετάζεται

τελεφερίκ-σε-βουνό-της-κρήτης-τι-πρότα-670170

«Ο οικολογικός τουρισμός είναι το μέλλον της περιοχής»  λέει ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, αναφερόμενος στις συνεχείς προσπάθειες του δήμου να ενισχύσει τις υποδομές προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους φυσιολάτρες επισκέπτες.

«Η δυναμική της περιοχής «σηκώνει» τη φιλοξενία μεγάλων ομάδων τουριστών, οι οποίοι μάλιστα έχουν συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, ασχολούνται με την Οικολογία και τη Φύση» – τόνισε ο κ.Στεφανάκης, προσθέτοντας ότι η περιοχή προσφέρει δύο διαδρομές στο πλαίσιο του μονοπατιού Ε4, ένα παρατηρητήριο άγριων πτηνών που απευθύνεται στα εκατομμύρια των bird watchers (παρατηρητών πτηνών) ανά τον κόσμο και μία δομή φιλοξενίας και τεκμηρίωσης για τα άγρια πτηνά η οποία δημιουργείται στο χώρο του πρώην δημοτικού, που ανακαινίζεται.

Επιπλέον, στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου βρίσκονται οι αλευρόμυλοι, που θα παραδοθούν μέσα στο Μάιο και ο ένας εξ αυτών θα είναι λειτουργικός. «Ο τουρίστας θα μπορεί να παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία αλλά και να προμηθευτεί είδη που θα παράγονται από τις ντόπιες πρώτες ύλες!» – πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Παράλληλα έχει δεσμευτεί κονδύλι 180.000 ευρώ στο πλαίσιο έργου που αφορά τους δήμους Οροπεδίου Λασιθίου, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας κι αφορά στα μονοπάτια.

Πρόταση για τελεφερίκ προς τη Δίκτη!

Στο τραπέζι, μάλιστα, έχει πέσει η δημιουργία τελεφερίκ προς τη Δίκτη, καθώς και η λειτουργία εμπορικού καταστήματος, για την ανάπτυξη του ελεύθερου σκι και των δραστηριοτήτων βουνού, που θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την περιοχή. «Αν υλοποιηθεί η πρόταση αυτή, θα γίνει αναγκαστικά μέσω ΣΔΙΤ» – ανέφερε ο κ.Στεφανάκης.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook