Σε πύρινο κλοιό η χώρα

σε-πύρινο-κλοιό-η-χώρα-153747

fotia katasvesiΣε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα τρεις μεγάλες πυρκαγιές σε Κορινθία, Φθιώτιδα και Λάρισα. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Αναλυτικότετα, στο Μάζι της Μαλεσίνας του νομού Φθιώτιδος, όπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τέσσερα εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή, προκειμένου να ελέγξουν, περιορίσουν και θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή. 

Την ίδια ώρα οι φλόγες απείλησαν κατοικίες στην περιοχή του Αγιόκαμπου στη Λάρισα, ενώ στο Πολυδένδρι υπήρξαν απώλειες σε ελαιοπερίβολα, μηχανήματα, κοτέτσια κ.α. 

Πύρινο μέτωπο στην Κορινθία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση στο Γαλατάκι Κορινθίας. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα, δύο αεροσκάφη καθώς επίσης και 11 άτομα πεζοπόρων τμημάτων.

Φθιώτιδα: Μεγάλη φωτιά στο Μάζι. Καίγεται πευκοδάσος

Η φωτιά ξέσπασε στις δύο παρά είκοσι μετά το μεσημέρι και καίει το πευκοδάσος της περιοχής και ξερά χόρτα. Στην πυροσβεστική υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμός και μεγάλη δύναμη έχει σπεύσει στο σημείο. 10 οχήματα και 30 πυροσβέστες ενεργούν ενώ ρίψεις νερού κάνουν τα 2 αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή κάνει πολύ δύσκολη την προσπάθεια των πυροσβεστών αφού ενισχύει τις φλόγες. Νωρίτερα είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο Νέο Κόκκινο στη Βοιωτία ωστόσο τώρα η κατάσταση εκεί δεν εμπνέει ανησυχία. Όλη η προσπάθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας έχει στραφεί τώρα στη φωτιά στο Μάζι

 Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτείνεται σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- κάνουν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο.

Πριν από την εκδήλωση αυτής της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες από εδάφους και αέρος αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της μία ακόμα πυρκαγιά 20 χιλιόμετρα νότια από την Μαλεσίνα, στο Κόκκινο.

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στον Αγιόκαμπο

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στον Αγίοκαμπο και ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο θέτοντας σε συναγερμό τις τοπικές αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε δυνάμεις της από ολόκληρη τη Θεσσαλία. 

Από τις φλόγες κινδυνεύουν σπίτια στην πλαγιά πίσω από το Λιμεναρχείο. Από τις φλόγες που άγγιξαν σπίτια της περιοχές κάηκαν στο Πολυδένδρι ελαιοπερίβολα, μηχανήματα, κοτέτσια κ.α.

Στο σημείο επιχειρούν δυο αεροπλάνα, δέκα πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες καθώς στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες.

 

Πηγή: real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook