«Πόλεμος» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στα Χανιά για τα ακίνητα και το Υπερταμείο

πόλεμος-ανάμεσα-σε-συριζα-και-νδ-στα-757648

Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και απαντήσεις οι μεν στους δε, οι δύο τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στα Χανιά έχουν ξεκινήσει έναν «πόλεμο» διαρκείας, σχετικά με τα ακίνητα του Δήμου Χανίων που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο, μεταξύ των οποίων έχουν συμπεριληφθεί στους κωδικούς και μνημεία.

Μετά και τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το βράδυ της Κυριακής για το θέμα (δείτε ΕΔΩ), η ανακοίνωση της τοπικής ΝΟΔΕ ΝΔ Χανίων αναφέρει πως έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή το νομοσχέδιο Τσακαλώτου και αποκαλεί ψεύτες τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ των Χανίων καθώς και τη Γενική Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Πλέον τα 10.119 ακίνητα του δημοσίου, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι ανήκουν στο υπερταμείο και για αυτό ζητείται από τον εκμισθωτή ακινήτου του δημοσίου στα Χανιά, το ποσό των ενοικίων να κατατεθεί σε λογαριασμό της εταιρείας εκμετάλλευσης των ακινήτων του δημοσίου (ΕΤΑΔ), με έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο ψεύτες είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μαζί με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού κα Βλαζάκη, παραμύθιασαν τους πολίτες που παραβρέθηκαν σε εκδήλωση, τη Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο. Εκεί άκουσαν μισόλογα, ψέματα και μπόλικη ασάφεια με αποκορύφωμα τα λόγια της κας Βλαζάκη η οποία ανέφερε ότι: «Με μόνη την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση ακινήτων στο Υπερταμείο».

Με την δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων και πριν προλάβει να ξημερώσει, είχαν ήδη καταρριφθεί οι ισχυρισμοί της, όπως το ίδιο είχε συμβεί και πριν λίγες μέρες με την σαθρή «επιχειρηματολογία»  του κ. Σταθάκη.»

Από την μεριά τους η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων κάνει λόγο για απρόσεκτη προσέγγιση από τους αρθρογράφους της τοπικής ΝΟΔΕ της ΝΔ, ενώ εξηγούν τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί σε ένα από τα μνημεία της πόλης όπως είναι το Νεώριο Μόρο, όπου σαν μίσθωμα έχει παραχωρηθεί στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων έναντι ενοικίου και με συγκεκριμένους όρους που καθιστούν την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ως τη νόμιμη εκμισθώτρια αρχή και συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Για μιαν ακόμα φορά οι συντάκτες των ανακοινώσεων της ΝΟΔΕ Χανίων στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους «να πουν κάτι» καταλαμβάνονται απρόσεκτοι.

Χωρίς να διαβάσουν το φωτοτυπημένο κείμενο – πρόσκληση της εκμισθώτριας ΕΤΑΔ προς το μισθωτή του νεωρίου Μόρο για να της καταβληθούν καθυστερούμενα μισθώματα, υιοθέτησαν το παραπλανητικό δημοσίευμα που εμφάνιζε ως δήθεν επισπεύδουσα στην αναζήτηση των μισθωμάτων την ΕΕΣΥΠ (Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας), γνωστή και ως «ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ».

Θυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι το Νεώριο Μόρο παραχωρήθηκε αρχικά στο Δήμο Χανίων το 2003 και μετά την αποκατάστασή του εκμισθώθηκε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, το έτος 2010 αντί ποσού 735 € και με συγκεκριμένους όρους.

Συνεπώς η νόμιμη εκμισθώτρια ήταν και είναι η ΕΤΑΔ, που το 2011 διαδέχθηκε την ΚΕΔ που είχε κάνει την αρχική παραχώρηση.

Τα παραπάνω θα μπορούσαν εύκολα να τα πληροφορηθούν οι κ.κ. της ΝΟΔΕ με απλή ανάγνωση της φωτοτυπημένης πρόσκλησης προς το μισθωτή που σαφώς αναφέρεται ως εκμισθώτρια η ΕΤΑΔ και κανένας άλλος.»

Πάντως η αντιπαράθεση στο θέμα καλά κρατεί και αναμένεται να απασχολήσει έντονα την ρητορική ενόψει της επικείμενης προεκλογικής περιόδου.

zarpanews.gr

2 thoughts on “«Πόλεμος» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στα Χανιά για τα ακίνητα και το Υπερταμείο

  1. Το υπερταμείο έχει 4 υπο-ταμεία (άρθρο 5): α) το υπο–ταμείο διαχείρισης των ΔΕΚΟ (Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών – Ε.ΔΗ.Σ), β) την ΕΤΑΔ γ) το ΤΧΣ δ) το ΤΑΙΠΕΔ.

  2. Με το υπερταμειο θα ασχοληθούμε; Ότι το κτήριο έχει παραχωρηθει για 700 ευρώ σε έναν όμιλο που βγάζει τα πενταπλασια του μισθωματος σε μια μόνο μέρα στο «καφέ» που λειτουργεί μέσα σε αρχαιολογικό χώρο δεν έχει απασχολήσει κανέναν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook