Προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Τσίπρας από τον Κ.Παπούλια

προσφυγή-στις-κάλπες-ζήτησε-ο-τσίπρας-147784

papoulias-tsiprasΠροειδοποίηση στον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στον διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και στον διορισμό νέου επιτρόπου χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα χθεσινά ποσοστό δεν νομιμοποιούν την κυβέρνηση να λάβει αυτές τις αποφάσεις, είπε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε πως ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν, για να αποκατασταθεί η «δημοκρατική ομαλότητα».

Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί νέο πολιτικό τοπίο, συνιστά ιστορική ανατροπή και δημιουργεί νέους συσχετισμούς δυνάμεων, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν απωλέσει το 11% της δύναμής τους σε σχέση με το 2012, κι ότι αν είχαμε σήμερα εθνικές εκλογές θα είχαν μαζί 94 βουλευτές.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στην λαϊκή βούληση και στους συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων και πως είναι προφανές ότι κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων και στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες συντεταγμένα και το συντομότερο δυνατόν, για να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι τον καλεί «να μην διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που έχει στο συρτάρι του για λιτότητα, για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε απολύσεις, στην ιδιωτικοποίηση του νερού, σε εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας».

Στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις κάμερες ο κ. Τσίπρας είπε ότι η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες στη χώρα για μια ισχυρότερη παρουσία στην Ευρώπη.

«Κάποιοι κινδυνολογούσαν για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κερδίσαμε με 4 μονάδες και έξω έχει μια ωραία μέρα» τόνισε. Τόσο ο κ. Παπούλιας όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν και στην άνοδο των ακραίων κομμάτων στην Ευρώπη.

 

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook