Πολεμικά ελικόπτερα, ένας ξυλοδαρμός και μια έκρηξη «μυστήριο» στα Χανιά | Δείτε Video με τους καταδρομείς στο Μάλεμε

πολεμικά-ελικόπτερα-ένας-ξυλοδαρμός-614426

Εντυπωσιακό θέαμα αλλά και μια «σκοτεινή πλευρά» έχει για τα Χανιά και τους Χανιώτες η πολυεθνική άσκηση «Νηριίς 2017» που εμπλέκει όλες σχεδόν τις στρατιωτικές μονάδες του νομού.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το zarpanews.gr βλέπετε καταδρομείς εν δράσει στα ελικόπτερα που προσγειώνονται στο Μάλεμε.

Την ίδια ώρα, οι συνεχείς πτήσεις των ελικοπτέρων έχουν προκαλέσει ενόχληση στους κατοίκους, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ακρωτηρίου, με τις  συνεχείς τους πτήσεις ενώ η πραγματοποίηση της άσκησης συνδέθηκε με τον κρότο «μυστήριο» που αναστάτωσε όλο το βόρειο μέτωπο την Πέμπτη, προκαλώντας και ζημιές σε καταστήματα (ΕΔΩ).

Επίθεση σε Χανιώτη από Νατοϊκούς

Στο μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας απολογούνται οι δύο Βρετανοί στρατιώτες που βρίσκονται στα Χανιά λόγω της άσκησης και οι οποίοι ξυλοκόπησαν 30χρονο Χανιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται με κατάγματα στο Νοσοκομείο Χανίων (ΕΔΩ)

Η άσκηση

Η άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2017», περιλαμβάνει σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού,  δραστηριότητες εν όρμω, στη Ναυτική Βάση Σούδας, και εν πλώ, στην ευρύτερη θαλάσσιαπεριοχή Κρητικού και Νότιου Αιγαίου Πελάγους.

Είναι πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX (Invitation Exercise) που σχεδιάσθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με σκοπό την εξάσκηση σε διαδικασίες τόσο επί των κλασικών μορφών πολέμου όσο και επί των σύγχρονων μορφών απειλών, σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχής άμαχου πληθυσμού, προσομοιάζοντας ένα ρεαλιστικό περιβάλλον εκπαίδευσης και απειλών.

Από ελληνικής πλευράς, το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετάσχει με τέσσερις (4) φρεγάτες με οργανικά ελικόπτερα, δύο (2) υποβρύχια, δύο (2) πυραυλακάτους, ένα (1) αρματαγωγό, δύο (2) πλοία γενικής υποστήριξης και υποβρύχιους καταστροφείς με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου. Επιπρόσθετα θα συμμετάσχει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, η 1ηΜοίρα Αλεξιπτωτιστών και η 5η Μεραρχία Κρητών του Στρατού Ξηράς καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπρόσθετα, στην εν λόγω Άσκηση θα συμμετέχουν η Συμμαχική Ναυτική Δύναμη Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2) με το πλοίο αμφίβιων δυνάμεων HMS OCEAN, πλοίο έδρας του Διοικητού SNMG-2, με μικτή ομάδα τριακοσίων πεζοναυτών από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG-2) και του Ναυτικού του Ισραήλ.

Εξηγήσεις

Όσο για τους κατοίκους της περιοχής; Φαίνεται πως έχει κρατηθεί ρόλος: Αυτός του άμαχου πληθυσμού στην προσομοίωση ενός περιβάλλοντος εκπαίδευσης και απειλών.

Χωρίς να ερωτηθούν ή έστω να ενημερωθούν. Περιμένουμε ακόμα και εκ των υστέρων, τουλάχιστον τις εξηγήσεις των αρμοδίων.

zarpanews.gr

One thought on “Πολεμικά ελικόπτερα, ένας ξυλοδαρμός και μια έκρηξη «μυστήριο» στα Χανιά | Δείτε Video με τους καταδρομείς στο Μάλεμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook