Ο Δήμος Χανίων διεκδικεί να εξαιρεθούν σημαντικά ακίνητα από το Υπερταμείο

ο-δήμος-χανίων-διεκδικεί-να-εξαιρεθού-742053

Για την εκχώρηση στην ΕΤΑΔ 196 ακινήτων στον Δήμο Χανίων από τον περασμένο Ιούνιο, συζήτησε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο που εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητά να εξαιρεθούν ακίνητα με ειδικό ενδιαφέρον. Η συζήτηση για το θέμα έγινε προ ημερησίας διάταξης, με τον Δήμαρχο να εκτιμά πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην διαδικασία επιστροφής όσων τέτοιων ακινήτων έχουν περάσει στο λεγόμενο Υπερταμείο.

Υπέρ της διεκδίκησης τάχθηκαν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας με τον κ. Παπαδογιάννη όμως να κατεβάζει τελικά δικό ψήφισμα στο οποίο αντί για «διεκδικεί» αναγραφόταν ότι ο Δήμος «απαιτεί» με το σκεπτικό πως δεν μπορεί να διεκδικεί κτήρια που ήδη ανήκουν στο δημόσιο. Τελικά μετά από μακρά συζήτηση το ψήφισμα του Δημάρχου με κάποιες μικρές τροποποιήσεις έγινε δεκτό με ευρεία πλειοψηφία.

Ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου συνέστησε στον Δήμαρχο ο κ. Σκουλάκης, σχολιάζοντας πως αντίθετα με τα μνημεία που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα και θα είναι απλό να εξαιρεθούν, το Μαρκόπουλο είναι το μόνο ακίνητο που έχει οικονομικό ενδιαφέρον. «Η υπαγωγή της έκτασης στο Υπερταμείο υπερέχει της σύμβασης που έχετε κάνει με τα Υπουργεία» είπε στον κ. Βάμβουκα, καλώντας τον σε επαγρύπνηση για το θέμα.

«Θα έπρεπε να έχετε κινηθεί από την πρώτη στιγμή, συγκαλώντας έκτακτο συμβούλιο για το θέμα» τόνισε ο κ. Παπαδογιάννης, ο οποίος όπως προαναφέρθηκε δεν αποδέχτηκε την πρόταση του δημάρχου, «κατεβάζοντας» δικό του ψήφισμα.

«Εμείς είμαστε συνεπείς απέναντι σε κάθε ιδιωτικοποίηση» σχολίασε ο κ. Σαρρής, αφήνοντας αιχμές για εκείνους που σήμερα αντιδρούν ενώ πριν έναν χρόνο υποστήριζαν ότι τα κτήρια του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι, μπορούν να γίνουν ξενοδοχεία.

«Εσείς που προωθείτε τις ιδιωτικοποιήσεις, τώρα τρομάζετε με τις συνέπειες των πολιτικών που υπηρετείτε» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ρίζος ενώ απών ήταν ο κ. Παπαντωνάκης.

Το ψήφισμα

Ο Δήμος Χανίων διεκδικεί σημαντικό αριθμό ακινήτων που πρόσφατα πέρασαν στην ΕΤΑΔ Α.Ε. και βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες του Δήμου, θα προσκομίσουν ευκρινή λίστα με τα ακίνητα αυτά, σύμφωνα με την εντολή που ήδη έχουν λάβει και το Δ.Σ. Χανίων θα επιλέξει ποια από αυτά τα ακίνητα ενδιαφέρουν τον Δήμο, ώστε να ξεκινήσει άμεσα την διαδικασία διεκδίκησής της εξαίρεσής τους.

Στον κατάλογο αυτό συμπεριλαμβάνονται σημαντικά ακίνητα, ορισμένα εκ των οποίων είτε έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο όπως το παλιό Τελωνείο, ακίνητα διεκδικούμενα όπως το πρώην πολεμικό μουσείο, αλλά και άλλα ακίνητα που ενδεχομένως παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το Δήμο μας ή άλλους Δημόσιους φορείς.

Μεταξύ των ακινήτων αυτών βρίσκονται ακίνητα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας όπως τα Νεώρια, αλλά και πολλά ακίνητα απαραίτητα στην ζωή της τοπικής μας κοινωνίας που χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια, ενώ άλλα που προγραμματίζουμε να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Δεν θα επιτρέψουμε οποιεσδήποτε λύσεις εκμετάλλευσής τους, πλην αυτών που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας των Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook