Οκτώ βήματα για να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη

οκτώ-βήματα-για-να-κάνετε-την-καθημερι-310787

Μια καθημερινότητα εύκολη και απλή. Αυτό ζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας, μιας και η ζωή πλέον είναι μόνο άγχη και τρέξιμο.

Η σωματική και ψυχική κούραση είναι αναπόφευκτη, καθώς τη στιγμή που θέλετε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας στη δουλειά δεν έχετε όρεξη, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και σε μια έξοδο για διασκέδαση. Αυτό συμβαίνει τόσο σε νέους όσο και σε μεγαλύτερους ανθρώπους.

Το Business Insider έχει 8 ιδέες που θα σας βοηθήσουν να απλοποιήσετε την καθημερινότητά σας.

Να έχετε πλάνο για την επόμενη μέρα

Ο εκ των προτέρων σχεδιασμός είναι το «κλειδί» μιας πιο εύκολης ζωής, επειδή βοηθά στην πρόληψη του πανικού. Γράφοντας, για παράδειγμα, τι έχετε να κάνετε την επόμενη μέρα, δημιουργείτε ένα πλάνο, το οποίο σας βάζει σε τάξη και οργανώνει τον χρόνο σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε πιο παραγωγικοί.

Μάθετε πού πρέπει να δίνετε προτεραιότητα

Τώρα, που έχετε δημιουργήσει μια λίστα, ήρθε η ώρα να αποκλείσετε τις μη απαραίτητες εργασίες. Ορίστε τις προτεραιότητές σας και πρώτα-πρώτα ολοκληρώστε αυτές.

Εγκαταλείψτε την ιδέα των πάρα πολλών στόχων

Λένε πως η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου, ωστόσο, για να επιτύχετε τους στόχους σας και να μην μένετε στη μέση, πρέπει να τους πετυχαίνετε έναν-έναν. Το μόνο που θα καταφέρετε με το να καταπιάνεστε με πολλά πράγματα μαζί, είναι να μην φέρνετε τίποτα καλά εις πέρας.

Μην αφήνετε εκκρεμότητες

Οι μισοτελειωμένες δουλειές σας κάνουν να χάνετε χρόνο. Από τις πιο απλές, όπως η τακτοποίηση του γραφείου, μέχρι και τις πιο σύνθετες, όπως ένα πρότζεκτ.

Flickr/Joseph Novak

Να είστε πιο νωρίς στα ραντεβού σας

Αυτή η τακτική θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, διότι η αργοπορία προκαλεί στρες, κάτι που θα έχετε αποφύγει.

Μάθετε να λέτε «όχι»

Αν δεν θέλετε να κάνετε κάτι, απλά πείτε «όχι». Για κάποιους ανθρώπους είναι μια πολύ δύσκολη λέξη να ειπωθεί, επειδή θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους και να είναι και οι ίδιοι αρεστοί. Ωστόσο, που είναι η δικιά σας ευχαρίστηση, αν κάνετε κάτι που δεν θέλετε;

Κάντε κάτι που σας κάνει χαρούμενους για 5 λεπτά

Τόσος λίγος χρόνος είναι αρκετός για να σας κάνει να κάνει να νιώσετε μια δόση ευτυχίας. Οργανώστε έτσι τη μέρα σας, ώστε να σας απομείνουν 5 λεπτά για ακούσετε το αγαπημένο σας κομμάτι ή να διαβάσετε λίγες σελίδες από το βιβλίο σας.

Περάστε χρόνο μόνοι σας

Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα και αμέσως θα αισθανθείτε καλύτερα. Μόνο εσείς γνωρίζετε τι θέλετε και τι είναι καλύτερο για εσάς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει το τηλέφωνο μακριά σας. Μπορείτε να πάτε για περπάτημα ή απλά να κάτσετε και να ηρεμήσετε.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook