Οι 7 πιο περίεργοι καφέδες που ελάχιστοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν | Photos

οι-7-πιο-περίεργοι-καφέδες-που-ελάχιστο-463364

Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα στον κόσμο, που έχει χιλιάδες φανατικούς οπαδούς. Πέρα από τους κλασικούς καφέδες που όλοι απολαμβάνουμε, υπάρχουν και παρασκευές που διαφέρουν κατά πολύ από τις συνηθισμένες. Αυτό έχει να κάνει με τα συστατικά που συμπληρώνονται στον καφέ, με τον τρόπο που παρασκευάζεται αλλά και με το σερβίρισμά του. Δείτε στη συνέχεια μερικούς από τους πλέον παράξενους καφέδες…

1. Avolatte

Ο καπουτσίνο σερβίρεται σε ένα κέλυφος αβοκάντο και αναπτύχθηκε στο Truman Cafe της Μελβούρνης, ενώ ανάλογη με την προτίμηση, προστίθεται και χυμός αβοκάντο στο ρόφημα.

2. Καφές με ενεργό άνθρακα

Δεν περιέχει καφεΐνη παρά μόνο γάλα και οφείλει το γκρι χρώμα του στον ενεργό άνθρακα. Είναι απόλυτα φυσικό προϊόν και αποτελεί υγιεινό ρόφημα.

3. Καφές με καυτό κάρβουνο

Σερβίρεται στην Ινδονησία και αφού παρασκευαστεί και τοποθετηθεί στο φλιτζάνι, προστίθεται ένα κομμάτι καυτό κάβρουνο που δημιουργεί βρασμό. Λέγεται ότι κάνει καλό στο στομάχι και στη δυσπεψία.

4. Ο πιο δυνατός καφές στον κόσμο

Το Viscous Cafe στην Αυστραλία σερβίρει τον ισχυρότερο καφέ, αφού μόνο μια κούπα αντιστοιχεί με 80 συνηθισμένα φλιτζάνια καφέ. Κάθε μερίδα περιέχει 5 γραμμάρια καφεΐνης – με τα 18 γραμμάρια να είναι απαγορευτικά για έναν υγιή ενήλικα.

5. Καφές με μαρέγκα

Το Take Out Drawing Cafe στη Σεούλ σερβίρει τα espressos του διακοσμημένα με “βουνά” μαρέγκας.Η μαρέγκα δεν λιώνει, οπότε οι πελάτες μπορούν να σπάσουν τα κομμάτια και να τα βυθίσουν στον καφέ, για ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

6. Διαχωρισμένος καφές

Στην Αυστραλία ο πελάτης φτιάχνει απολαμβάνει χωριστά τα υλικά του καφέ, αφού αυτός σερβίρεται σε τρία δοχεία, το ένα περιέχει γάλα, το άλλα νερό και το τρίτο εσπρέσο.

7. Καφές… κρασάτος

Το Molinari Private Reserve στις ΗΠΑ “μαρινάρει” τους κόκκους του καφέ μέσα σε κόκκινο κρασί, με αποτέλεσμα ο καφές στη συνέχεια να έχει άρωμα κρασιού και εάν προστεθεί αρκετό γάλα, η γεύση παραπέμπει σε οίνο.

Πηγή: perierga.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook