Οι ριψοκίνδυνοι του κόσμου κατακτούν τον Ψηλορείτη | Εντυπωσιακό βίντεο

οι-ριψοκίνδυνοι-του-κόσμου-κατακτούν-222741

skiΟι πλέον θαρραλέοι πρωταθλητές του κόσμου στο ορειβατικό σκι, κατακτούν σήμερα τον Ψηλορείτη, σε έναν αγώνα που δεν είναι για…όλους!

Με την συνδιοργάνωση της ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Ρεθύμνου και του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιειται ο ανοιχτός αγώνας Ορειβατικού Σκι «Pierra Creta» όπως και του ομαδικού αγώνα του 24ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στη θέση «Λάκκος Μυγερού» στον Ψηλορείτη.

Το “Pierra Creta” πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2014 και την οργάνωση είχε αναλάβει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης. Είχε 80 περίπου συμμετοχές από Ελλάδα, Γαλλία, Σουηδία και Γερμανία, πράγμα που ήταν μεγάλη επιτυχία για πρώτη διοργάνωση.

Τι είναι ο Pierra Creta

Ο Pierra Creta είναι ένας αγώνας ορειβατικού σκι, στα βουνά της Κρήτης. Οργανώθηκε πέρσι για πρώτη φορά με ιδιαίτερη επιτυχία και κέρδισε όλους όσους συμμετείχαν είτε ως αθλητές, είτε ως συνοδοί, εθελοντές, επισκέπτες.

Φέτος θα ήταν αδύνατο να μην επαναληφθεί. Ετσι διεξάγεται και πάλι στον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη, στην τοποθεσία Λάκκος Μυγερού, κοντά στο φιλόξενο χωριό των Λιβαδίων.

Ο αγώνας πέρυσι ήταν ατομικός, με 80 περίπου συμμετοχές από την Ελλάδα αλλά και από Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία. Από φέτος όμως ο αγώνας θα ακολουθεί τη διεθνή πρακτική και οι αγωνιζόμενοι θα τρέχουν σε ομάδες (2 μέχρι 5 μέλη η ομάδα).

creteplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook