Ξανθουδάκης και Φραγγεδάκης στα κάγκελα… Σκληρή απάντηση στον Σκουλάκη

ξανθουδάκης-και-φραγγεδάκης-στα-κάγκ-136411

xanthoudakis fragedakisΕπιστολή απάντηση στον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη απέστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιώργος  Ξανθουδάκης και Γιώργος Φραγγεδάκης με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου, δείτε ΕΔΩ, την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, θεωρούμε υποχρέωσή μας να εξηγήσουμε τα αυτονόητα και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Πρώτα απ’ όλα, είναι αναφαίρετο δημοκρατικό μας δικαίωμα να κάνουμε την επιλογή που μας εκφράζει περισσότερο, με πολιτικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια, σε σχέση με τη συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές. Αποκλειστικός κριτής θα είναι οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες. Σε αυτούς απευθυνόμαστε, αυτοί θα αποφασίσουν και θα μας αξιολογήσουν. Αυτό εξάλλου ζητά σε κάθε ευκαιρία και ο ίδιος ο δήμαρχος για τον εαυτό του και την παράταξή του.

Ο κ. δήμαρχος μας κατηγορεί ότι λειτουργήσαμε ως «δούρειοι ίπποι», ότι τάχα εμείς υπονομεύσαμε τη δημοτική αρχή. Αντί να κάνει μία γενναία αυτοκριτική, να εντοπίσει τι έφταιξε και η θητεία του ήταν άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τα Χανιά, δημιουργεί φανταστικούς εχθρούς, διατυπώνει αστήρικτες θεωρίες συνωμοσίας. Τον καλούμε να μας πληροφορήσει σε ποια περίπτωση δημιουργήσαμε το παραμικρό πρόβλημα στη δημοτική αρχή. Αντιθέτως, είναι γνωστό σε όλους ότι προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να επιτελέσουμε στο ακέραιο το καθήκον μας όπου μας ζητήθηκε. Εκτός εάν θεωρεί ότι ήταν υπονόμευση του έργου του η πρόσφατη αντίδρασή μας, με την οποία μαζί με άλλους συμβούλους της πλειοψηφίας και το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας, δεν επιτρέψαμε στη δημοτική αρχή να κατανείμει 900 χιλιάδες ευρώ σε απευθείας αναθέσεις με τη μέθοδο της κατάτμησης σε πολλά μικρά έργα. Σε αυτή την περίπτωση, εκφράσαμε εμπράκτως την αντίθεσή μας σε τέτοιες μεθοδεύσεις και είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την ορθότητα της στάσης μας.

Οι παραιτήσεις μας από τις όποιες θέσεις κατέχουμε δεν μας έχουν ζητηθεί ως σήμερα, αλλά ασφαλώς είναι στη διάθεση του δημάρχου, εφόσον κρίνει απαραίτητη την αντικατάστασή μας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι ο δήμαρχος έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η ευαισθησία του είναι επιλεκτική. Ενώ κατηγορεί εμάς για ασυνέπεια, συμπορεύεται εκλογικά με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος εξακολουθεί να μετέχει στο δημοτικό συμβούλιο ως μέλος άλλης δημοτικής παράταξης. Επιπλέον, όλοι θυμόμαστε ότι ο κ. Σκουλάκης, που μας εγκαλεί σήμερα, το 2010 δεν παραιτήθηκε από βουλευτής. Η δική μας προσέγγιση όσον αφορά το περιεχόμενο και την ποιότητα της προεκλογικής αντιπαράθεσης είναι διαφορετική. Αντί να αναλωνόμαστε σε στείρες και αδιέξοδες προσωπικές συγκρούσεις, με εκατέρωθεν «πυροτεχνήματα» για δημιουργία εντυπώσεων, εμείς εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στα προβλήματα του δήμου μας. Πέρα από παλαιοκομματικές λογικές, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Χανίων

Φραγγεδάκης Γιώργος

Ξανθουδάκης Γιώργος

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook