Νέα σχολή Κραβ Μαγκά στα Χανιά! Αυτό είναι το πιο πρωτοποριακό σύστημα αυτοάμυνας | Photos

νέα-σχολή-κραβ-μαγκά-στα-χανιά-αυτό-είν-663116

Στην περιοχή της Χρυσοπηγής, άνοιξε νέα σχολή Κραβ Μαγκά της ΙΚΜF, όπου εκπαιδεύονται πολίτες όλων των ηλικιών, στο πλέον σύγχρονο σύστημα αυτοάμυνας και σε κοινή ύλη με όλα τα μέρη του κόσμου. Η σχολή βρίσκεται στην Ανδρέα Μιαούλη 20, δίπλα στα σχολεία της Χρυσοπηγής και εκπαιδευτής της είναι ο Ηλίας Χατζηδάκης με βαθμό G1, πιστοποιημένος εκπαιδευτής από την IKMF.

Η σχολή άνοιξε με νέο πρόγραμμα από τις 5 Μαρτίου και προετοιμάζεται για εξετάσεις όλων των επιπέδων της ομοσπονδίας σε ολόκληρη την Κρήτη,όπως και ανοιχτό σεμινάριο στις 17 Μαρτίου για όλους τους πολίτες.

Τι είναι το Κράβ Μαγκά;

Tο Κραβ Μαγκά είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία.

Είναι ένα πολύ σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα αυτοάμυνας, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται και τελειοποιείται μέσα από την εμπειρία της αληθινής σύγχρονης μάχης και αυτοάμυνας. Η ανάπτυξη και η τελειοποίηση γίνεται σε συστηματική βάση, καθώς η πρακτική του εφαρμογή αναδεικνύει νέες ανάγκες προσαρμογής τεχνικών αντιμετώπισης. Κάθε χρόνο αυτές οι προσαρμογές διδάσκονται από εκπαιδευτές της ομάδας GIT (παγκόσμια ομάδα εκπαιδευτών) της IKMF (παγκόσμια ομοσπονδία Κραβ Μαγκά) στους εκπαιδευτές στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Σε ποιούς απευθύνεται το Κραβ Μαγκά;

Το Κραβ Μαγκά απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ,ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας! Η εκπαίδευση γίνεται με βάση το ανθρώπινο ένστικτο και προσαρμόζεται ανάλογα με τις δυνατότητες,την ψυχολογία και την φυσική κατάσταση του κάθε μαθητή.

Δεν υπάρχουν κανόνες!

Οι τεχνικές που εκτελούνται κατά την εξάσκηση του στυλ πρέπει να είναι αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες σε μία κατάσταση αληθινής συμπλοκής. Στην πράξη, οι μαθητές διδάσκονται τα ευάλωτα σημεία, π.χ. αυχένας, κρόταφοι, μάτια, λαιμός, γόνατα, βουβωνική χώρα κτλ., του ανθρώπινου σώματος και ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν αυτήν τη γνώση για να αποτρέψουν μια επίθεση.

IKMF (International KravMaga Federation)

Δημιουργήθηκε το 1995 από τον ιδρυτή του Κραβ Μαγκά Ίμριχ (Ίμι) Σντε-Ορ και διευθύνεται σήμερα από Διοικητικό Συμβούλιο, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Άβι Μογιάλ.

Η IKMF θεωρείται η μεγαλύτερη και πιο επαγγελματική οργάνωση του Κραβ Μαγκά παγκοσμίως. Σήμερα, η IKMF έχει παραρτήματα στο Ισραήλ, στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, στις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού (όπως η Πολωνία, η Ρωσία και η Ουγγαρία), στην Αυστραλία, στη Βόρειο Αμερική, στη νοτιοανατολική Ασία και στην Άπω Ανατολή.

Η IKMF εκπαιδεύει και επιμορφώνει κάθε τύπο ενδιαφερομένου (με ή χωρίς προϋπηρεσία στο Κραβ Μαγκά ή στις πολεμικές τέχνες), όπως απλούς πολίτες, γυναίκες, παιδιά, αστυνομικούς και στρατιωτικούς, καθώς και άτομα που εργάζονται στη Φύλαξη Σημαντικών Προσώπων (VIP) ή σε ομάδες ασφαλείας. Επιπλέον, σύντομα ξεκινά ένα μεγάλο πρόγραμμα «εφαρμοσμένου» krav maga για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σεμινάριο Κράβ Μαγκά 17 Μαρτίου

Στις 17 Μαρτίου στην σχολή IKMF Κραβ μαγκά στην Ανδρέα Μιαούλη 20 στην Χρυσοπηγή, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο ανοιχτό σε όλους, κατά το οποίο θα διδαχθεί το θέμα της εμπλοκής και απεμπλοκής σε βίαια αντιπαράθεση. Θα διδαχθούν τεχνικές και συμπεριφορές με βάση το Κραβ Μαγκά, τις οποίες χρησιμοποιούμε για να αποκλιμακώσουμε μια κατάσταση βίας, και τεχνικές τις οποίες χρησιμοποιούμε όταν πλέον βρεθούμε σε συμπλοκή.

Θα διδάξει ο Γιώργος Χαλκιάς, ο οποίος ανήκει στην παγκόσμια ομάδα εκπαιδευτών (E.I.Texpertinstructorsteam), με βαθμό E2 (expert 2) και είναι εξουσιοδοτημένος εκπαιδευτής για Πολίτες, Στρατό, Προσωπικό ασφαλείας, Γυναίκες, Παιδιά, Αστυνομία.

Θα διδαχθούν:

  • Τεχνικές αποτροπής επίθεσης
  • Ψυχολογία και συμπεριφορά αμυνόμενου για αποκλιμάκωση έντασης
  • Ψυχολογία και συμπεριφορά επιτιθέμενου
  • Τεχνικές και τακτική συμπεριφορά σε περίπτωση βίαιας αντιπαράθεσης
  • Απεμπλοκή από βίαια αντιπαράθεση και ασφαλής διαφυγή.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 3 ωρών.

  • κόστος 20 ευρώ για κατόχους διαβατηρίου ομοσπονδίας IKMF
  • κόστος 30 ευρώ για μη κατόχους διαβατηρίου ομοσπονδίας IKMF
  • θα δοθούν διπλώματα παρακολούθησης

zarpanews.gr

One thought on “Νέα σχολή Κραβ Μαγκά στα Χανιά! Αυτό είναι το πιο πρωτοποριακό σύστημα αυτοάμυνας | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook