Μπάχαλο στην πρώτη συνεδρίαση της Βουλής

μπάχαλο-στην-πρώτη-συνεδρίαση-της-βου-218414

VOULIΜπάχαλο επικρατεί στην Ολομέλεια στην πρώτη ουσιαστική συνεδρίαση, μετά τις διαδικαστικές, για τις ορκωμοσίες των βουλευτών αλλά και την εκλογή Προέδρων Βουλής και Δημοκρατίας. Είναι ενδεικτικό ότι η συνεδρίαση διεκόπη προκειμένου οι εκπρόσωποι των κομμάτων να συνεννοηθούν.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα συζητούνταν η άρση της βουλευτικής ασυλίας του κυρίου Αδωνι Γεωργιάδη και γι’ αυτό στην Ολομέλεια έσπευσε η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών καθώς στο τέλος θα ακολουθούσε η σχετική ψηφοφορία.

Όμως η Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου με την έναρξη της συνεδρίασης πρότεινε την αναβολή της συζήτησης για άλλη ημέρα με το σκεπτικό πως ο εισαγγελέας δεν είχε δώσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραβρίσκονται. Σημείωσε δε πως με την πρότασή της συμφωνεί το σύνολο των μελών του Προεδρείου.

Αμεσα αντέδρασε ο κ. Γεωργιάδης που ζήτησε από το Προεδρείο να ακολουθήσει πιστά τον προγραμματισμό και να μην επιτρέψει την αναβολή της συζήτησης καθώς με τον τρόπο αυτό «παρατείνεται η κατασυκοφάντισή μου».

Την μη αναβολή της διαδικασίας ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ ενώ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξήγησε πως «το προεδρείο δεν αποφασίζει. Το Προεδρείο εισηγείται και το Σώμα είναι κυρίαρχο και αποφασίζει» ενώ γύρισε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «πείτε τα και εσείς κ. Λαφαζάνη».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook