Μια άλλη διάσταση στην μετονομασία της οδού Ακρωτηρίου σε Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από έναν γνωστό Χανιώτη

μια-άλλη-διάσταση-στην-μετονομασία-τη-754511

Τις δικές του σκέψεις πάνω στο ζήτημα της μετονομασίας της οδού Ακρωτηρίου σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» καταθέτει ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, Γιώργος Κονταξάκης, με άρθρο του στο zarpanews.gr με θέμα: «Ιστορικό Ακρωτήρι – Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η ιστορία μας έχει συνέχεια, δεν διαγράφεται»:

Η μετονομασία της οδού Ακρωτηρίου σε οδό Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει προκαλέσει μια σχετική αναταραχή σε αρκετούς πολίτες, κυρίως κατοίκους του Ακρωτηρίου, καθώς οι απόψεις διίστανται στο αν θα έπρεπε να γίνει ή όχι. Το βασικό επιχείρημα που εγείρεται έχει να κάνει με την ιστορικότητα του δρόμου και για το αν «προσβάλλεται η μνήμη των πεσόντων» με την εν λόγω διαδικασία. Λογικό, σεβαστό, κατανοητό.

Θα ήθελα ωστόσο αν μου επιτρέπετε, να δώσω μια άλλη διάσταση στο ζήτημα. Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι η ιστορία ενός τόπου δεν διαγράφεται! Και δεν διαγράφεται διότι έχει ποτιστεί με το αίμα των αγωνιστών που πάσχισαν για τη λευτεριά του, έχει ποτιστεί με τα δάκρυα και τον πόνο όλων εκείνων που κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί και θρήνησαν τη θυσία των παιδιών τους, των αδελφών τους, των πατεράδων τους. Η ιστορία είναι ζωντανή όσο την κρατάμε εμείς ζωντανή στη μνήμη μας και στις πράξεις μας.

Από την άλλη πλευρά, το να ονομαστεί η οδός Ακρωτηρίου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θεωρώ πως είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που οφείλουμε στον τελευταίο μεγάλο Έλληνα πολιτικό, Πρωθυπουργό, ηγέτη!

Και για να είμαι συνεπής με τη σκέψη μου πάνω σε αυτό το ζήτημα, θέλω να τονίσω ότι με αυτή την κίνηση δίνουμε έμφαση και στην ιστορικότητα της περιοχής, αλλά και στο σήμερα, δείχνοντας στον κόσμο ότι η ιστορία της Ελλάδας, της Κρήτης, των Χανίων είχε, έχει και θα έχει συνέχεια!

zarpanews.gr

8 thoughts on “Μια άλλη διάσταση στην μετονομασία της οδού Ακρωτηρίου σε Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από έναν γνωστό Χανιώτη

  1. Σιγά το πολιτικό πρόσωπο! τρία χρόνια (και τί χρόνια) διετέλεσε πρωθυπουργός ενώ συνέδεσε το όνομά του σε δύο περιόδους άκρατης πολιτικής αστάθειας (1965 ανένδοτος και 1993 Σαμαράς)..Άκου εκεί «στον τελευταίο μεγάλο Έλληνα πολιτικό, Πρωθυπουργό, ηγέτη!»… Καλός γλύφτης αυτός ο Κονταξάκης

  2. Aλλη φωτο δεν ειχατε να βαλετε;;;;Αυτος ειναι ετοιμος να τα φαει ούλα;;;Απο ποσα «συσσίτια» ετρωγε ο Κονταξης;;;;;;

  3. Μονο ας σκεφτει κανεις, ποια ατομα πανε και ασχολουνται με την πολιτικη ως καριερα. Μονο αυτο να σκεφτει κανεις καταλαβαινει με ποιους ασχολουμαστε και ποιοι μας δουλευουνε. Μετα τον πρασινο φασισμο και το να μετονομαστει μια κεντρικη οδος «παπανδρεου», ερχεται ο γαλαζιος φασισμος με το ετσι θελω να καρατομησουνε μια ιστορικη οδο και να μας κατσικωσουνε τον τρισκαταρατο τον γκαντεμη. Αυτους εχουμε γιατι αυτους αξιζουμε. Οταν το 2018 με τοση ελευθερη πληροφορηση, ενας ασχετος πετιεται και με περισσιο θρασσος μιλαει για ηγετες και μεγαλους, τοτε τι να πει κανεις;

  4. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ » ΤΙΜΟΥΝ » ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook