Μέσω twitter ανακοινώθηκε το όνομα του βασιλικού μωρού | Πώς θα τον φωνάζουν και τι σημαίνει

μέσω-twitter-ανακοινώθηκε-το-όνομα-του-βασιλ-81795

midleton-gouiliam-660_0Μέσω Twitter ανακοίνωσαν η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ το όνομα που θα δώσουν στο γιο τους, τρίτο διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Στον πρίγκιπα θα δοθεί το όνομα Τζορτζ Αλεξάντερ Λούις, «George Alexander Louis», και θα τον αποκαλούν Τζορτζ. Ο τίτλος του είναι «πρίγκιπας του Κέιμπριτζ». Το ζευγάρι μέσω του Twitter έβαλε έτσι τέλος στην… αγωνία όσων περίμεναν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

tweet-onoma-prigkipa

Τι σημαίνει το όνομα του πρίγκιπα Τζόρτζ του Κέιμπριτζ

Τζορτζ: Είναι το όνομα του προ-προπάππου του (Τζορτζ VI), ο οποίος ήταν ο τελευταίος βασιλιάς της Αγγλίας που πήρε τον τίτλο του κατόπιν επιλογής. Οι φίλοι τον φώναζαν Μπέρτι.
Αλεξάντερ: Το συγκεκριμένο όνομα -το οποίο ήταν αρκετά ψηλά στα γραφεία στοιχημάτων- έχει ιδιαίτερο συμβολισμό: Το είχαν αρκετοί βασιλιάδες από το Σκωτία από το 13ο κιόλας αιώνα. Επίσης, η βασίλισσα Αλεξάνδρα ήταν σύζυγος του βασιλιά Εντουαρντ VII και γιαγιά του βασιλιά Τζορτ VI.
Λούις: Προέρχεται από το πλήρες όνομα του πατέρα του, πρίγκιπα Γουίλιαμ που είναι «Γουίλιαμ, Αρθουρ, Φίλιπ, Λούις», προς τιμήν του Λούις Μάουντ Μπάτεν ο οποίος ήταν θείος του πρίγκιπα Φίλιππου -συζύγους της Ελισσάβετ- και μέντορας του Καρόλου. Δολοφονήθηκε το 1979 από τον IRA.

Πηγή: iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook