Κρήτη | Ομόφωνα ένοχος και πάλι ο Σειραγάκης με ποινή 401 ετών

κρήτη-ομόφωνα-ένοχος-και-πάλι-ο-σειραγ-455400

Ένοχος ομόφωνα όπως και στην πρώτη δίκη για όλα τα αδικήματα που είχε διαπράξει καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την χορήγηση ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου πράγμα που πρότεινε και η εισαγγελέας.

Ο Σειραγάκης καταδικάστηκε σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, επομένως δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο η πρώτη ποινή. η τελική ποινή μετά τη συγχώνευση είναι και πάλι 220 χρόνια. Πάντως η ανώτατη εκτιτέα ποινή είναι 25 χρόνια.

Πρόκειται για την απόλυτη επιβεβαίωση των εγκλημάτων του παιδεραστή.

Τι προηγήθηκε

Την ενοχή και την καταδίκη του 52χρονου Νίκου Σειραγάκη όπως ακριβώς κατηγορείται πρότεινε η Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά  Μάλιστα η εισαγγελέας εξέφρασε την ελπίδα ο παιδεραστής να κατανοήσει τι έκανε, αφού στην απολογία του φάνηκε ότι δεν είχε καταλάβει…

Νωρίτερα ο Σειραγάκης επέμεινε στην απολογία του πως δεν έκανε κάποια ασελγή πράξη σε βάρος των ανήλικων θυμάτων του, υποστηρίζοντας ότι κανένα παιδί δεν κακοποιήθηκε…

Για μια ακόμα φορά υποστήριξε ενώπιον δικαστών και ενόρκων ότι δεν συνελήφθη στο κρεβάτι με 2 ανήλικους, αλλά στην πολυθρόνα του σαλονιού του και ντυμένος, επιχειρώντας να διαστρεβλώσει πλήρως τις καταθέσεις των παιδιών και των αστυνομικών. Προσέθεσε, δε, ότι δεν συνελήφθη μετά από καταγγελία των παιδιών, αλλά με αυτεπάγγελτες ενέργειες της αστυνομίας.

Επανέλαβε πως κατηγορείται άδικα, πως η πραγματικότητα έχει διαστρεβλωθεί και ζήτησε να απαλλαχθεί!

Στο πλαίσιο αυτής της διαστρέβλωσης, που θεωρεί ότι έγινε είπε ότι οι καταθέσεις των παιδιών ήταν «αδιανόητες τερατολογίες» μετά από πιέσεις που υποστήριξε ότι δέχθηκαν οι ανήλικοι…

Μετά από μία σύντομη διακοπή, η δίκη συνεχίστηκε κανονικά.

H δεύτερη ημέρα της δίκης Σειραγάκη στον Πειραιά

Δεύτερη ημέρα, και πιθανόν και τελευταία ημέρα, της δίκης του 52χρονου Νίκου Σειραγάκη σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο του Πειραιά. Η δίκη, που ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, αφού η εξέταση των μαρτύρων ολοκληρώθηκε ήδη από την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο Σειραγάκης κατά την πρώτη ημέρα της δίκης εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά αμετανόητος και προκλητικός, έχοντας τη διάθεση να ανατρέψει ακόμα και τη δική του ομολογία προανακριτικά αλλά και στην πρώτη δίκη. Η στάση του είχε προκαλέσει τους δικηγόρους και τους μάρτυρες που εξετάστηκαν και τους είχε σοκάρει για τον τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί ο ίδιος να παρουσιάζει τον εαυτό του και τα εγκλήματα που επί χρόνια είχε κάνει σε βάρος δεκάδων εφήβων.

Κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν συνολικά εννέα μάρτυρες και το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να κληθούν και οι υπόλοιποι, οι οποίοι απουσίαζαν και αρχικά η έδρα είχε ζητήσει την κλήτευσή τους. Σήμερα, θα κληθεί ο κατηγορούμενος να απολογηθεί, θα αγορεύσουν οι δικηγόροι, θα γίνει η εισαγγελική πρόταση και το δικαστήριο θα πάρει την τελική απόφασή του.

Η δράση του Σειραγάκη είχε αποκαλυφθεί την 1η Δεκεμβρίου του 2011, όταν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μέσα στο σπίτι του να ασελγεί σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής εφόδου της αστυνομίας. Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που είχε θέσει υπό στενή παρακολούθηση τον Σειραγάκη, όταν πια είχε στα χέρια της καταγγελίες γονέων παιδιών, που αποκάλυπταν τη δράση του παιδεραστή.

Από το Δεκέμβριο του 2011 παραμένει έγκλειστος αρχικά στις φυλακές της Τρίπολης και πλέον στις φυλακές των Γρεβενών, ενώ στις 16 Μαΐου του 2013 καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, η οποία με την συγχώνευση κατέληξε στα 220 χρόνια. Ωστόσο, με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς ο Σειραγάκης, παρά το γεγονός ότι η ποινή του ήταν η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί ποτέ σε ένα άτομο για εγκλήματα που δεν επισύρουν την ισόβια κάθειρξη, θα εκτίσει 25 χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του σε συνολικά 36 παιδιά και πιο συγκεκριμένα:

  • σε ποινή 15 ετών για κάθε ένα από τα 15 παιδιά για την κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου κάτω των 14 ετών.
  • σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για κάθε ένα από τα πέντε παιδιά για την κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου άνω των 14 ετών
  • σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για δύο παιδιά για την κατηγορία της αποπλάνησης σε ανήλικο κάτω των 14 ετών
  • σε ποινή 7 χρόνων για 11 παιδιά για την αποπλάνηση σε ανήλικο άνω των 14 ετών.
  • σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την απόπειρα ασέλγειας σε βάρος τριών παιδιών.

Έξι ρεθυμνιώτες δικηγόροι, αμισθί, εκπροσωπούν οικογένειες παιδιών – θυμάτων. Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις οικογένειες είναι οι κ.κ. Βαγγέλης Μουνδριανάκης, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Γιώργος Δρυγιαννάκης, Αντώνης Βουλγαράκης, Παντελής Φουρφουλάκης και Μανώλης Πετρακάκης. Τον Σειραγάκη εκπροσωπεί ο δικηγόρος Αθηνών, Δ. Κάππος.

Πηγή : goodnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook