Κρήτη | Λογοδοτεί και πάλι στη δικαιοσύνη ο Σειραγάκης

κρήτη-λογοδοτεί-και-πάλι-στη-δικαιοσύ-444115

Στο Εφετείο του Πειραιά, στο ίδιο δικαστικό μέγαρο που πραγματοποιήθηκε η δίκη σε πρώτο βαθμό, επανέρχεται αύριο ο καταδικασμένος για τη μεγαλύτερη υπόθεση παιδεραστίας της Ελλάδας, Νίκος Σειραγάκης για να λογοδοτήσει εκ νέου στη δικαιοσύνη, αφού είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που ο ίδιος είχε καταθέσει μετά την πρωτόδικη απόφαση.

Ο άνθρωπος που συντάραξε με τις πράξεις του καταρχήν την κοινωνία του Ρεθύμνου, όταν την 1η Δεκεμβρίου του 2011 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να ασελγεί σε δύο ανήλικους μέσα στο ίδιο του το σπίτι, είναι ήδη καταδικασμένος από τις 16 Μαΐου του 2013 σε ποινή κάθειρξης 401 ετών για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών που με τη συγχώνευση είχε καταλήξει στα 220 χρόνια. Εκτίει την ποινή του στις φυλακές της Τρίπολης και λόγω του νομικού καθεστώτος της Ελλάδας δεν προβλέπεται να εκτίσει περισσότερα από 25 χρόνια, αφού αυτό είναι το μέγιστο όριο εκτιτέας ποινής. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πειραιά είχε επιβάλει το 2013 στον Σειραγάκη τη μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί ποτέ για αδικήματα που δεν επισύρουν την ισόβια κάθειρξη.

Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε ποινή 15 ετών για κάθε ένα από τα 15 παιδιά για την κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου κάτω των 14 ετών. Επίσης, του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών για κάθε ένα από τα πέντε παιδιά για την κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου άνω των 14 ετών, ποινή κάθειρξης 15 ετών για δύο παιδιά για την κατηγορία της αποπλάνησης σε ανήλικο κάτω των 14 ετών και ποινή 7 χρόνων για 11 παιδιά για την αποπλάνηση σε ανήλικο άνω των 14 ετών. Επίσης, του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών για την απόπειρα ασέλγειας σε βάρος τριών παιδιών.

Ο Σειραγάκης είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο προκλητικός και αμετανόητος, χωρίς να ζητήσει συγνώμη από τα θύματα του και υποστηρίζοντας με θράσος ότι τα παιδιά τον «παρέσυραν» σε μία διαδικασία – εκείνη της λογικής της μύησης των «ρούκις» όπως ο ίδιος την ονόμαζε – που είχαν ήδη ξεκινήσει μεταξύ τους. Σήμερα, ο καταδικασθείς για τα βαριά αδικήματα εκτίει τον πέμπτο χρόνο της φυλάκισής του στις φυλακές της Τρίπολης, όπου είχε οδηγηθεί από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του στα τέλη του 2011.

ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Όπως και στην πρώτη δίκη, έτσι και τώρα οι οικογένειες των παιδιών που έπεσαν θύματα του Σειραγάκη θα εκπροσωπηθούν στο δικαστήριο δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής με έξι νομικούς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, οι οποίοι και τότε και τώρα παρίστανται στο δικαστήριο χωρίς αμοιβή προκειμένου να αναδείξουν για μία ακόμα φορά το αποτρόπαιο των πράξεων του παιδεραστή. Έτσι, αύριο Παρασκευή στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά θα παρασταθούν οι δικηγόροι Ρεθύμνου Βαγγέλης Μουνδριανάκης, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Βαγγέλης Βουλγαράκης, Γιώργος Δρυγιαννάκης, Παντελής Φουρφουλάκης και Μανώλης Πετρακάκης. Να θυμίσουμε ότι τον Σειραγάκη υπερασπίζεται ο δικηγόρος Αθηνών, Νίκος Τσώλης. Η δίκη αρχικά είχε προσδιοριστεί να γίνει πριν από ένα χρόνο, είχε λάβει όμως αναβολή μετά από αίτημα του δικηγόρου.

Έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 18 μάρτυρες, εκ των οποίων πολλοί είναι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που συμμετείχαν στις έρευνες για την αποκάλυψη της δράσης του Σειραγάκη.

Πηγή : goodnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook