Κρήτη | Απίστευτο θράσος: Ζήτησε από 50 υπαλλήλους του να παραιτηθούν από τον μισθό τους!

κρήτη-απίστευτο-θράσος-ζήτησε-από-50-υπ-153500

episitismosΕπιχείρηση στη Κρήτη αναγκάζει τους εργαζομένους της να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση όπου θα ορίζει την προσωρινή τους παραίτηση από το μηνιαίο μισθό τον οποίο θα λάβουν μετά από…. τρεις μήνες αποδεικνυοντας πως η εργασιακή «ζουγκλα» και στο Ηρακλειο «καλά κρατεί»!

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου, η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιείται στον τομέα του επισιτισμού και απασχολεί πάνω από 50 υπαλλήλους, με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΚΗ να γνωστοποιεί τη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία όπως έχει αναφέρει κατά το πρόσφατο παρελθόν δεν είναι η μοναδική.

Στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, η επιχείρηση ζήτησε από τους υπαλλήλους να δηλώσουν εγγράφως ότι θα πληρωθούν μετά από 3 μήνες. Αιτία για αυτή την ενέργεια από την πλευρά της εργοδοσίας είναι πως η επιχείρηση αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Έχει φτάσει με λίγα λογια στο αδιέξοδο και για να μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά και να συνεχίσει να υφίσταται, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχτούν την πρόταση για τον τρόπο καταβολής του μισθού.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε κατηγορηματικά δεν θα επιτρέψει σε κανέναν εργοδότη να προβεί σε τέτοιου είδους εκβιασμούς, εφόσον δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα παρότρυνε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν παρόμοια σύμβαση καθώς ενέχει το χαρακτήρα ατομικής σύμβασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία ενδεχομένως για να λυθεί να πρέπει να υπαρξει εμπλοκή και της Δικαιοσύνης, όμως κάθε ενέργεια θα εξεταστει ενδελεχως και προσεκτικα πριν πραγματοποιηθει.

Πηγή: creteplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook