Η Περιφέρεια Κρήτης σε διακρατική συνεργασία για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας

η-περιφέρεια-κρήτης-σε-διακρατική-συν-96358

perifereia.ktirio

Σε ημερίδα για το Νέο Διακρατικό Πρόγραμμα «Βαλκανική-Μεσόγειος» της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην Αθήνα.

Το νέο αυτό υπό κατάρτιση Πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν εκτός από την Ελλάδα: η Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρος, και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία FYROM, στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Περιφερειών των προαναφερομένων χωρών, και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής και περιβαλλοντικής συνοχής. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει ενεργά στην κατάρτιση του Νέου Διακρατικού Προγράμματος και με στόχο τον τελικό προσδιορισμό των επιλέξιμων επενδυτικών δραστηριοτήτων για την επίτευξη των στόχων του, αλλά και με σκοπό την βέλτιστη αξιοποίησή τους στην Κρήτη και τη διεκδίκηση των ανάλογων χρηματοδοτικών κονδυλίων.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας παρουσιάστηκαν από τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αναφορικά με το περιεχόμενο του νέου προγράμματος και στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης έχει υποβάλλει τις απόψεις της. Με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν  οι προτεινόμενοι θεματικοί άξονες οι οποίοι επικεντρώνονται στην αύξηση της προσβασιμότητας, την επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον, και εξειδικεύονται σε επιμέρους θεματικούς στόχους.

Στις εργασίες της ημερίδας συμμετείχε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη, Προϊσταμένη Τμ Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας ΠΕ Ηρακλείου, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook