Δώδεκα σημάδια ότι είσαι πιο έξυπνος απ’ ότι νομίζεις

δώδεκα-σημάδια-ότι-είσαι-πιο-έξυπνος-α-521409

Πόσο πιθανό είναι να είσαι μια ιδιοφυϊα και να μην το έχεις καταλάβει; Όχι πολύ πιθανό… Αλλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που υποδεικνύουν υψηλό δείκτη ευφυϊας. Τα έχεις;

1. Δυσκολία στον ύπνο

Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς ή κοιμάσαι αργά τουλάχιστον σου έχουμε ένα καλό νέο: Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο αυξάνεται η ευφυϊα τόσο μειώνεται η ανάγκη για ύπνο. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι προτιμούν να μένουν ξύπνιοι έως αργά έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυϊας και μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία.

2. Μονογαμία (στους άνδρες)

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της υψηλής ευφυϊας και της μονογαμίας (αλλά μόνο για τους άνδρες). Αυτό εξηγείται πιθανώς από το γεγονός ότι ο μέσος άνδρας, εξελικτικά, έχει «σχεδιαστεί» να είναι πολυγαμικός ώστε να περάσει τα γονίδιά του σε όσους περισσότερους απογόνους μπορεί. Επομένως, ο ευφυής άνδρας πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα.

3. Βρίζεις

Σύμφωνα με έρευνες όσοι βρίζουν έχουν συνήθως πλουσιότερο λεξιλόγιο.

4. Παίρνεις ρίσκα

Εκτιμάται ότι οι άνθρωποι που δεν φοβούνται το ρίσκο χειρίζονται καλύτερα ορισμένες καταστάσεις και παίρνουν καλύτερες αποφάσεις.

5. Εμπιστεύεσαι τους άλλους

Σύμφωνα με έρευνα της Οξφόρδης, ο συσχετισμός μεταξύ υψηλού IQ και εμπιστοσύνης εξηγείται εν μέρει από το γεγονός ότι οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να κρίνουν καλύτερα τον χαρακτήρα των άλλων και συνεπώς να χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με ανθρώπους που το αξίζουν.

6. Λες ψέμματα

Εκτιμάται ότι ένας… ψεύτης χρησιμοποιεί πιο πολύπλοκες νοητικές διεργασίες για να στηρίξει το ψέμα του.

7. Είσαι κοινωνικά αδέξιος

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη πλέον το συμπέρασμα πολλών ερευνών ότι η κοινωνικότητα δεν είναι ένα απο τα ατού των ιδιαίτερα έξυπνων ανθρώπων.

8. Πίνεις αλκοόλ και κάνεις ναρκωτικά

Όχι τα ναρκωτικά και το ποτό δεν σε κάνουν εξυπνότερο. Απλά οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιο ευφυείς άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί στους πειραματισμούς…

9. Έχεις μπλε μάτια

Σύμφωνα με έρευνα, όσοι έχουν μπλε μάτια έχουν καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις και πιο στρατηγική σκέψη ενώ όσοι έχουν καστανά μάτια έχουν συσχετιστεί με καλύτερα αντανακλαστικά στις αθλητικές δραστηριότητες.

10. Έχεις μουσικό αυτί

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου σε νεαρή ηλικία επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου ειδικά αν ξεκινήσεις πριν τα επτά σου.

11. Έχεις έξυπνους γονείς

Όλα είναι θέμα DNA. Αν έχεις έξυπνους γονείς, τότε οι πιθανότητες είναι να είσαι και εσύ το ίδιο έξυπνος.

12. Είσαι αριστερόχειρας

Μπορεί παλιότερα οι αριστερόχειρες να έτρωγαν ξύλο από τους δασκάλους για να μάθουν να γράφουν με το… «σωστό» χέρι, αλλά πλέον η επιστήμη έχει αποκαταστήσει τη φήμη τους. Οι αριστερόχειρες θεωρούνται πιο δημιουργικοί, με καλύτερο λεξιλόγιο και καλύτερες ικανότητες στην επίλυση προβλημάτων.

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook