Δύο εντυπωσιακές γυναίκες στο Ράλι Κρήτης! | Photos

δύο-εντυπωσιακές-γυναίκες-στο-ράλι-κρ-355488

Ποιος είπε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι καθαρά ανδρική υπόθεση; Ολοένα και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με αυτόν, κερδίζοντας το σεβασμό και την αναγνώριση των συναδέλφων τους. Δύο από αυτές έχει κλείσει θέση και στο 38ο Eneos Ράλι Κρήτης που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο.

Ο λόγος για την Κατερίνα Μαραυγάκη που βρίσκεται στον αγωνιστικό αθλητισμό από το 2003 και για τη Στέλλα Ρουσσάκη που ξεκίνησε το 2007, στο πλευρό των μετέπειτα συζύγων τους. Η πρώτη βέβαια τα τελευταία χρόνια άλλαξε οδηγό αφού τρέχει πλέον με τον ανιψιό της!

neakriti-news-image

Η πρώτη γυναίκα συνοδηγός σε αγωνιστικό αυτοκίνητο ήταν η Κατερίνα Μαραυγάκη και έκανε ντεμπούτο με αγώνα Ράλι Κρήτης το 2003. «Το μικρόβιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού το είχα από μικρή. Ο σύζυγος μου ο Ονήσιμος μού είχε προτείνει να γίνω συνοδηγός του και δέχθηκα. Από τότε με εξαίρεση μία μικρή διακοπή όταν γέννησα την κόρη μου, δεν έχω σταματήσει. Το 2010 ο Ονήσιμος είχε μία έξοδο και το αγωνιστικό του καταστράφηκε και ακόμα προσπαθεί να το επισκευάσει… Από το 2011 όμως τρέχω με τον ανιψιό μου, τον Ανδρέα. Έχει γίνει οικογενειακή υπόθεση πλέον».

neakriti-news-image-1

Τα μυστικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού η Κατερίνα τα έμαθε από τον Ονήσιμο και την εμπειρία της τώρα την μεταδίδει στον ανιψιό της, που τον είχαν από μικρό δίπλα τους να βοηθάει στα σέρβις και να παρακολουθεί από κοντά τους αγώνες, κολλώντας το μικρόβιο… «Ο Ανδρέας ήταν 9 χρονών όταν ξεκίνησα να αγωνίζομαι. Μεγαλώσαμε μαζί. Τον είχαμε πάντα δίπλα μας και μας βοηθούσε… Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην είμαστε μαζί τώρα που Ονήσιμος δεν τρέχει».

Η Κατερίνα πάντως δεν δέχεται ότι το αγωνιστικό αυτοκίνητο αφορά το ανδρικό κοινό. «Η αγάπη για ένα άθλημα δεν έχει να κάνει με τα φύλα. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με τον αγωνιστικό αθλητισμό και ευελπιστώ κάποια στιγμή να είναι μοιρασμένο το πράγμα. Οι γυναίκες είμαστε πιο οργανωτικές και πιο ψύχραιμες γι΄ αυτό πιστεύω και μας επιλέγουν ως συνοδηγούς».

Η έμπειρη συνοδηγός θυμάται και την παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο και εμφανίζεται ικανοποιημένη από την αντιμετώπιση που έχει από τους συναθλητές της. «Ήμουν η πρώτη γυναίκα που ασχολήθηκε με το αγωνιστικό αυτοκίνητο και δεν κρύβω πως στην αρχή ήμουν επιφυλακτική. Όλα αυτά τα χρόνια όμως δεν αντιμετώπισα πρόβλημα γιατί δεν άφησα το περιθώριο να με αμφισβητήσουν. Αρκετοί είναι μάλιστα οι νεότεροι οδηγοί που με ρωτάνε πράγματα. Τώρα πλέον θα έλεγα μάλιστα ότι με προσέχουν.

Και για εκείνους που ενδεχομένους να πιστεύουν ότι μία γυναίκα χάνει τη θηλυκότητα της, η Κατερίνα απαντά: «Πάνω απ΄ όλα είμαστε γυναίκες. Την ώρα του αγώνα το αφήνουμε λίγο στην άκρη όμως δεν παύουμε να είμαστε γυναίκες!».

Στέλλα Ρουσσάκη: Μαζί με το κράνος… η πούδρα και το κραγιόν

neakriti-news-image-2

Η Στέλλα Ρουσσάκη είναι η συνοδηγός του συζύγου της Μιχάλη Πόλια από το 2007 οπότε και η συνεργασία τους είναι αδιάκοπη με μια μικρή παύση δύο χρόνων όταν έφερε στη ζωή των 4,5 ετών σήμερα γιό τους. Το μικρόβιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού προϋπήρξε πάντως αφού από 11 ετών ασχολούνταν δυναμικά με τα καρτ. Ο μπαμπάς της μηχανικός μοτοσυκλετών αλλά όπως εξηγεί ποτέ δεν την ώθησε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό… «Μάλλον το είχα από πολύ μικρή το μικρόβιο. Όταν 2007 ο Μιχάλης μου έκανε την πρόταση να τρέξουμε μαζί με το αυτοκίνητο στην αρχή φοβήθηκα γιατί δεν είχα ξαναμπεί σε αγωνιστικό και γιατί δεν έχει καμία σχέση με το καρτ. Το δοκίμασα μου άρεσε και ξεκινήσαμε, με πρώτη εμπειρία το Ράλι Κρήτης».

Μπορεί η Στέλλα να μπήκε με σχετική επιφυλακτικότητα σε ένα ανδροκρατούμενο νέο γι΄ αυτήν χώρο όμως όπως λέει όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση των συναδέλφων της. «Την εμπειρία του ανδροκρατούμενου χώρου την είχα και από τα καρτ όμως όσο να΄ ναι όταν μπαίνεις σε ένα καινούργιο χώρο, με άγνωστα άτομα, είσαι μαγκωμένη… Από την αρχή όμως δεν έδωσα δικαιώματα και έλαβα σεβασμό. Με σέβονται όλοι, όπως τους σέβομαι και εγώ…».

Πάντως η πρόταση γάμου ήρθε μετά την πρόταση για συνοδηγός … «Με το Μιχάλη έχουμε χημεία ως αγωνιστικό ζευγάρι. Την ώρα του αγώνα ξεχνάμε ότι είμαστε ζευγάρι στη ζωή γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να δουλέψουμε θετικά. Ο καθένας έχει το ρόλο του, τις υποχρεώσεις του, ακούμε τις συμβουλές του άλλου, συζητάμε και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό έχουν βέβαια μυήσει και το γιό τους, τον οποίο βάζουν στο αγωνιστικό αυτοκίνητο, τον παίρνουν μαζί τους στους αγώνες και χαίρεται να βλέπει τους γονείς του να αγωνίζονται. «Ο μικρός θα έρθει και το Σαββατοκύριακο να μας δει. Του αρέσει, το DNA μάλλον είναι δυνατό…», σχολιάζει χαριτολογώντας η Στέλλα Ρουσσάκη.

Μετά από τόσους και τόσους αγώνες η Στέλλα κρατάει ως ξεχωριστή στιγμή σε αυτή της την πορεία στο χώρο, την πρώτη της συμμετοχή στο Ράλι Κρήτης, αφού χρειάστηκε να μπει από το ξεκίνημα της στα βαθιά. «Το Ράλι Κρήτης είναι μία ξεχωριστή εμπειρία, γιατί έχει περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα και η αδρεναλίνη είναι ψηλά όλη μέρα. Οι στιγμές από την πρώτη μου εμπειρία ως συνοδηγός, στον πρώτο μου αγώνα με αυτοκίνητο και δη στο Ράλι Κρήτης ήταν πολύ έντονη και δεν θα την ξεχάσω ποτέ…».

Και μπορεί η Στέλλα Ρουσσάκη να παρακολουθεί μηχανοκίνητο αθλητισμό, Ράλι, Φόρμουλα και λοιπά ωστόσο όταν βγάλει την αγωνιστική φόρα… επιστρέφει στη θηλυκή της πλευρά. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν την χάνει ούτε όταν αγωνίζεται αφού όπως μας εξομολογείται… «πίσω στο κάθισμα εκεί που έχω το κράνος μου, έχω πάντα και την πούδρα με το κραγιόν μου. Δεν τα αποχωρίζομαι ποτέ».

Πηγή: neakriti.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook