Βάμβουκας: «Ας μην φανούμε μίζεροι» για τα λεφτά που ζητά η Κυβέρνηση

βάμβουκας-ας-μην-φανούμε-μίζεροι-γι-240282

sinedriasi_dimarhonΤο ενδεχόμενο κινητοποιήσεων αλλά και προσφυγής στο ΣτΕ συζητούν από τις 12.00 το μεσημέρι οι δήμαρχοι της Κρήτης, μετά τη «βόμβα» της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα, που θέτει την αυτοδιοίκηση σε θέση μάχης.

Η ολομέλεια των δημάρχων του νησιού συγκαλείται στο πλαίσιο λήψης αποφάσεων για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις προκειμένου να προστατεύσουν τα ταμεία και το σχεδιασμό των παρεμβάσων και των δράσεών τους.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε σχετικά χαμηλούς τόνους, με τη συζήτηση επί της πρότασης – απόφασης της ΚΕΔΕ για κινητοποιήσεις και λουκέτα στους δήμους αλλά και προσφυγής στο ΣτΕ κατά της ΠΝΠ, την οποία ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, προτείνει να υιοθετηθεί από την Ολομέλεια των Δημάρχων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε ότι προέχει η πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος που απασχολεί γενικότερα τη χώρα, με την οικονομική κρίση ενώ ζήτησε απο τους συναδέλφους του «να μην φανούμε μικρόψυχοι και μίζεροι». (Υπενθυμίζουμε ότι χθες, με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Χανίων είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων, στην Κυβέρνηση – ΕΔΩ)

Οι Δήμαρχοι πάντως στις τοποθετήσεις τους υπογραμμίζουν ότι υπήρξε προχειρότητα στην όλη κίνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και πρεπει να εξειδικευτούν αρκετά ζητήματα, που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων, με τα διαθέσιμα κονδύλια, τα χρήματα του ΕΣΠΑ και άλλα, πριν ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook