Απίστευτο: Δημοπρατούν φιαλίδιο με το αίμα του Τσώρτσιλ!

απίστευτο-δημοπρατούν-φιαλίδιο-με-το-219858

churchill-bloodΠολλά και διάφορα έχουν δημοπρατηθεί μέσα στον χρόνο, από σπάνιους πίνακες, μέχρι το μόριο του Ναπολέοντα. Γιατί λοιπόν να μην δημοπρατηθεί και το αίμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ…;

Κάπως έτσι σκέφτηκαν στον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Duke, έχοντας στην κατοχή τους ένα φιαλίδιο με το αίμα του Τσώρτσιλ το οποίο είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια παραμονής του άλλοτε Βρετανού πρωθυπουργού σε νοσοκομείο, το 1962.

Σύμφωνα με το CNN, ο Τσώρτσιλ είχε σπάσει το ισχίο του πέφτοντας από το κρεβάτι του και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Middlesex.

Οι γιατροί του πήραν αίμα το οποίο, όμως, δεν χρησιμοποίησαν και προκειμένου να μην πεταχτεί στα σκουπίδια, μια φοιτήτρια νοσηλευτικής ονόματι Πατρίσια Φίτζγκιμπον ζήτησε και πήρε στην κατοχή της το φιαλίδιο.

Λίγο πριν πεθάνει η Φίτζγκιμπον έδωσε το φιαλίδιο σε φίλο της και αυτός με τη σειρά του το πούλησε, πριν τελικά αυτό φτάσει στον οίκο Duke.

churchill

«Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την 50η επέτειο από το θάνατο του Τσώρτσιλ. Το αίμα αποτελεί μια οδυνηρή υπενθύμιση ενός τραυματισμού που σηματοδότησε την αρχή του τέλους για τον Τσώρτσιλ. Γι αυτό και θεωρούμε ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του οίκου.

Το φιαλίδιο πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 12 Μαρτίου στο Νόρτσεστερ, μαζί με μια δήλωση που πιστοποιεί την προέλευσή του, υπογεγραμμένη από τη Φιτζγκίμπον.

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook