Ανεβαίνουν οι τόνοι | Παρέμβαση Σαμαρά-Βενιζέλου για καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών

ανεβαίνουν-οι-τόνοι-παρέμβαση-σαμαρά-176308

BOULI_KAGKELA_532_355Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να πέσουν οι τόνοι στην πολιτική ζωή της χώρας, με τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών ανεβάζουν στο κόκκινο τον υδράργυρο με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη που προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες για να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ήρθαν και οι παρεμβάσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός με γραπτή του δήλωση χαιρέτισε την παρέμβαση των δικαστικών αρχών και επισημαίνει:

«Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας» τον οποίο είχε καλέσει να τεκμηριώσει τις καταγγελίες με ονόματα και στοιχεία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το γεγονός ότι δεν δόθηκαν στοιχεία, «αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές»

Παρέμβαση και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Άμεση ήταν και η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας».

Μάλιστα, δείχνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως «τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες».

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του κ. Σκουρλέτη που δεν είναι βουλευτής, δεν εμπλέκεται ούτε η Βουλή ούτε φυσικά τίθεται θέμα ασυλίας.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Εισαγγελική παρέμβαση

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με θετικό μάτι την παρέμβαση της δικαιοσύνης, για την οποια αφήνει αιχμές, χαρακτηρίζοντάς την ετεροχρονισμένη. Όπως σημειώνει το κόμμα της Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή του «ευελπιστούμε η έρευνα να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook