«Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία…» Αυτές είναι οι εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους στα Χανιά

έχει-πανσέληνο-απόψε-κι-είναι-ωραία-412302

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, των δήμων Κισσάμου, Πλατανιά, και της εφορείας αρχαιοτήτων Χανίων, ο πολιτιστικός σύλλογος «Ρόκκας» οργανώνει κλασσική συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Χανίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 21:30 στη Ρόκκα Κισσάμου με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον οργανωτή πολιτιστικό σύλλογο, οι 85 μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης θα παίξουν την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν, όπως επίσης έργα των Βάγκνερ, Μπιζέ, Μπάχ κ.α.

Το χωριό Ρόκκα, βρίσκεται 15,5 χλμ. από το Καστέλι Κισσάμου, και 35 χλμ. από τα Χανιά. Πάνω στο λόφο πού δεσπόζει στο χωριό, υπάρχουν ερείπια Βυζαντινού κάστρου, με υπολείμματα από δεξαμενές και κτίρια. Το Βενετσιάνικο όνομα του κάστρου είναι «Rocca», και γι αυτό το χωριό ολόκληρο ονομάζεται και σήμερα Ρόκκα.

rokka_panselinos

Μουσική παράσταση «Ταξιδεύουμε με τα φτερά της Μουσικής» στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας την Πέμπτη 18 Αυγούστου από τις 9 μ.μ έως τα μεσάνυχτα:

Ο Γιώργης Ξυλούρης- Ψαρογιώργης (λαούτο- τραγούδι), Ο Γιάννης Πολυχρονάκης (κοντραμπάσο) και ο Γιάννης Παπατζανής (κρουστά), συναντιούνται στον Αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας για μία μοναδικής μουσική σύμπραξη υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 8 μ.μ.

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Άννας Γιουμπάκη Ξηρουχάκη με τίτλο: Τα χρώματα του φεγγαριού (13 Αυγούστου-21 Αυγούστου 2016, 08.00 -15.00) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου (αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook