Χανιά | Ποιος θα πάει το γράμμα στον Κουμπέ;

χανιά-ποιος-θα-πάει-το-γράμμα-στον-κου-119191

elta.mournies2Το «έλα να δεις» επικρατεί καθημερινά εδώ και καιρό στο ταχυδρομείο των Μουρνιών, με δεκάδες πολίτες να σχηματίζουν ουρές για να αναζητήσουν τη χαμένη ή καθυστερημένη αλληλογραφία τους, πάνω από κούτες με στοιβαγμένους φακέλους που δεν πρόκειται ποτέ να τους παραδοθούν κατ’οίκον.
Γιατί;

Διερευνήσαμε το θέμα μετά από καταγγελίες ακροατών του SUPER FM, από την περιοχή του Κουμπέ που έλεγαν ότι το τοπικό ΕΛ.ΤΑ έχει μείνει χωρίς ταχυδρόμο.

Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ταχυδρόμοι υπάρχουν απλά… δεν ξέρουν τους δρόμους!

Θύμα του Καλλικράτη

Συγκεκριμένα, το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε από την απόφαση της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ να μετακινήσουν τον ταχυδρόμο – διανομέα που χρόνια εξυπηρετούσε την περιοχή, στο κεντρικό κατάστημα των Χανίων και να «στείλουν» στις Μουρνιές δύο ταχυδρόμους που δεν γνωρίζουν τον Κουμπέ, τους παράδρομους και τα στενά του.

Λάθος θα μας πείτε… αλλά, γι’ αυτό υπάρχουν οι χάρτες!

Οδοί «φαντάσματα» στον Κουμπέ

Εδώ είναι που το πράγμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο καθώς, οι περισσότεροι κάτοικοι των δρόμων και των παρόδων πέριξ των οδών Αγ. Γογονή και Αγ. Αποστόλων (εκεί όπου εντοπίζεται και το πρόβλημα) αλληλογραφούν σε διευθύνσεις… που δεν υπάρχουν.

Και εξηγούμαστε: Η δημοτική αρχή του τότε δήμου «Ελ. Βενιζέλου», είχε βάλει οδοαρίθμηση στην περιοχή, με ονόματα και αριθμούς σε όλα τα στενά και τις παρόδους.

Οι κάτοικοι ωστόσο, δεν ενημέρωσαν τις υπηρεσίες για τη νέα (και σωστή) τους διεύθυνση αλλά συνέχισαν να δηλώνουν την παλιά (και ανακριβή). Πώς λοιπόν μπορεί ένας ταχυδρόμος που δεν γνωρίζει την περιοχή να παραδώσει ένα λογαριασμό στην 3η πάροδο Αγ. Αποστόλων για παράδειγμα, αφού αυτή η διεύθυνση δεν υπάρχει!

Ευθύνες

Σεβόμενοι την επιθυμία των ταχυδρομικών δεν δημοσιεύουμε φωτογραφία από το μπάχαλο που αντικρίσαμε στο εσωτερικό του ταχυδρομείου.

Σας παρουσιάζουμε όμως elta.mourniesτον αυτοσχέδιο χάρτη, βάσει του οποίου διανέμεται η αλληλογραφία στον Κουμπέ!

Για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, όπως βλέπετε, οι ταχυδρομικοί έχουν «χαρτογραφήσει» μόνοι τους τelta.mournies11ην περιοχή, σχεδιάζοντας οικοδομικά τετράγωνα και τοποθετώντας μέσα σ’ αυτά τους κατοίκους.

«Δουλεύουμε από τις 7 το πρωί έως αργά το απόγευμα. Εγώ είμαι προϊστάμενος αλλά πάω και μοιράζω γράμματα», λέει στο zarpa.gr, ο πρόεδρος των Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων Γιώργος Λουγιάκης: «Έχει δημιουργεί μια πολύ στενάχωρη κατάσταση και ευχαριστούμε πολύ τους πολίτες για την κατανόησή τους. Κι εμείς ως ΕΛ.ΤΑ έχουμε μερίδιο ευθύνης, φταίνε όμως και οι κάτοικοι που εξακολουθούν να αλληλογραφούν με την παλιά τους διεύθυνση», τονίζει.

Λύσεις

Δεδομένου ότι το πρόβλημα δεν υπήρχε όσο την περιοχή εξυπηρετούσε ο παλιός ταχυδρόμος που γνώριζε και τις παλιές ονομασίες των δρόμων αλλά και το πού μένει ο καθένας, ο κ. Λουγιάκης, εξηγεί ότι δύο λύσεις υπάρχουν:

«Έχουμε ζητήσει από τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ ή να φέρουν πίσω τον παλιό ταχυδρόμο ή τουλάχιστον να έρθει για ένα διάστημα να τους εκπαιδεύσει», λέει.

Γιατί όμως εξαρχής να γίνει μια τέτοια μετακίνηση, είναι κάτι που –εμείς τουλάχιστον- δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε.

Ας ελπίσουμε η κατάσταση να εξομαλυνθεί γρήγορα. Μέχρι τότε, υπομονή.

3 thoughts on “Χανιά | Ποιος θα πάει το γράμμα στον Κουμπέ;

  1. και στο καλυκα εχει να ερθει μερικες εβδομαδες, μαλλων πρεπει να παρουνε καταληλο προσωπικο και να αφησουνε της δικαολογεις . μετα θα γκρινιαζουνε γιατι να ιδιωτικοποιηθει.

  2. Ήμουν ταχυδρόμος με σύμβαση, 4 μήνες , είχα το κομμάτι του Κουμπέ, όντως με εκπαίδευσε ο ταχυδρόμος που εξυπηρετούσε τη περιοχή, χαρτογραφούσα όπως στη φωτογραφία, και στη περίοδο εκείνη είχαν μπεί νέες διευθύνσεις και αριθμούς, όχι όμως η αλληλογραφία που έπρεπε να ενημερώσουν τις νέες αλλαγές ώστε να μπορούμε να παραδίδουμε πιο εύκολα. Δυστυχώς με το καλλικρατικό και τις αλλαγές του ελτα, ο ταχυδρόμος τότε όχι μόνο τον έβγαλαν την περιοχή αλλά του άλλαξαν και δρομολόγιο να τον βάζουν στο κέντρο με αποτέλεσμα να καταλήγει πάλι από την αρχή !!! Και να φανταστείτε ακόμα έχω τα χαρτιά με ελπίδα να μου ανανεώσουν τη σύμβαση… αλλά ως τότε με πήραν στα Εlta courier…..

  3. Στον Καλυκά το ίδιο συμβαίνει και παρόλο που έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες για τις νεες διευύνσεις, ο «μάγκας» το ταχυδρόμος έχει βρεί ένα άτομο σε κάθε γειτονιά και του παραδίδει την αλληλογραφία, το οποίο με την σειρά του κάνει την διανομή σε κάθε σπίτι. Έτσι και ο ταχυδρόμος έχει ξεμπερδέψει απο τον βραχνα αυτό και υπάρχει και κάποιος που ξέρει τι και πόση αλληλογραφία μπορει να έχω και άμα θέλει μου την δίνει κιόλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook