Χανιά | Ξανάρχισαν το γκρέμισμα στο Παλιό Νοσοκομείο | Θα προλάβουν τις προθεσμίες;

χανιά-ξανάρχισαν-το-γκρέμισμα-στο-παλ-111506

palio.nosokomeio.Μετά από καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, μόλις σήμερα ξανάρχισαν οι διαδικασίες κατεδάφισης του παλιού νοσοκομείου, με κίνδυνο να χαθούν οι προθεσμίες του ΕΣΠΑ και με Εισαγγελέα να ερευνά τον τρόπο με τον οποίο έγινε η απομάκρυνση του αμιάντου.

Υπενθυμίζουμε ότι το μελετητικό λάθος στην ογκομέτρηση του κτηρίου από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, είχε κάνει τον εργολάβο να σταματήσει αφού είχε κατεδαφίσει όσα προέβλεπε η σύμβασή του χωρίς να έχει κατεδαφιστεί όμως όλο το κτήριο. Όπως εκ των υστέρων απεδείχθη, είχαν ξεχάσει να μετρήσουν… τα υπόγεια, κάτι που οδήγησε και σε μεγάλη καθυστέρηση και σε οικονομική επιβάρυνση του Δήμου με 86.100 ευρώ, αφού η εργασία δεν μπήκε στο ΕΣΠΑ. 

Ικανοποίηση Σκουλάκη 

Την ικανοποίηση του για την επανέναρξη των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης ο οποίος και τόνισε πως «οι εργασίες κατεδάφισης θα ολοκληρωθούν σύντομα και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι εργασίες για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αυτού» προσθέτοντας πως η όλη διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της  υπογραφής της σύμβασης  με τον ανάδοχο του έργου. 

Ωστόσο, ο ίδιος, μια εβδομάδα πριν, δήλωσε δημόσια, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, ότι το κυρίως έργο κινδυνεύει να χαθεί, εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος  (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Ακόμα τα αποτελέσματα για τον αμίαντο

Τον Δήμαρχο, συνόδευε ο καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διευθυντής του εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων κ Ευάγγελος Γιδαράκος που ανέλαβε εκ των υστέρων να πραγματοποιήσει μετρήσεις για τον αμίαντο και έλαβε 20.000 ευρώ επιπλέον, από τον προϋπολογισμό του Δήμου, για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Γιδαράκος, ανέφερε ότι «σκοπός του Πολυτεχνείου  υπό την εποπτεία του οποίου γίνονται οι εργασίες κατεδάφισης,  είναι, σύμφωνα με τα δείγματα που έχουν ληφθεί και έχουν σταλεί για ανάλυση, να διαπιστώσει αν έχει  διασπαστεί αμίαντος και αν υφίσταται κίνδυνος για το περιβάλλον» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «σύμφωνα με τις αέριες μετρήσεις που έχουν γίνει έως σήμερα, τα αποτελέσματα είναι αρνητικά καθώς δεν έχουν ξεπεραστεί τα οριζόμενα από τη νομοθεσία, όρια».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Ιωάννης Δρακάκης, ανέφερε ότι οι «εργασίες κατεδάφισης ξεκίνησαν πάλι και σε λίγες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί» ενώ  σημείωσε ότι «πλέον δεν θα πραγματοποιηθεί άλλη απομάκρυνση μπαζών αλλά θα χρησιμοποιηθούν για την διαμόρφωση του όλου χώρου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook