Πολυτεχνείο Κρήτης | Φυσικοί επιστήμονες ετών… 10!

πολυτεχνείο-κρήτης-φυσικοί-επιστήμο-113057

polyteheio07dek13

Εκατοντάδες μικροί μαθητές των Χανίων, το Σάββατο είχαν να ευκαιρία να γνωρίσουν με έναν άμεσο, βιωματικό, σχεδόν… μαγικό τρόπο, τον κόσμο των φυσικών επιστημών και να «μυηθούν» στα μυστικά των χημικών πειραμάτων, με τη βοήθεια των φοιτητών και των ερευνητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2013»στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι πόλος της εκπαιδευτικής προσέγγισης STEM (Science Technology Engineering & Mathematics), χάρη στους φοιτητές και εθελοντές!

Η πραγματική ψυχή και κινητήρια δύναμη της εκδήλωσης αυτής ήταν οι φοιτητές του ΠΚ που  επί 5.5 συνεχόμενες ώρες καθοδηγούσαν, βοηθούσαν, απαντούσαν σε ερωτήσεις και έκαναν επιδείξεις πειραμάτων και τεχνολογικών εφαρμογών σε σχεδόν 2000 επισκέπτες γονείς και μικρούς φίλους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξωστρεφή δραστηριότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά, με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών, εκτέλεσαν πληθώρα πειραμάτων με εντυπωσιακά ή ακόμα και «μαγικά» αποτελέσματα, προκειμένου να κατανοήσουν βασικές αρχές Φυσικών Επιστημών. Παρακολουθήσαν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων  του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εργαστήρια από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης, πάνω από 150 εθελοντές φοιτητές και εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

polythneiokritis07dekΉταν μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική. Οι διαδραστικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν  βοήθησαν  στην «ανακάλυψη» νέας γνώσης με απώτερο στόχο την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης στα παιδιά.

Τα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης άνοιξαν  και οι μικροί επιστήμονες

παρακολούθησαν πειράματα Φυσικά …φυσικής

έζησαν την μαγεία της Χημείας ,

είδαν την Λάμψη στο Σκοτάδι, τα Πράσινα Σπίτια,

ταξίδεψαν με τις Υπόγειες Διαδρομές Νερού,

έζησαν την εμπειρία Μετρώντας τον Αέρα,

έγιναν μικροί εξερευνητές,

χόρεψαν παρακολουθώντας  τον  Ρομποτικό Χορό και παρακολούθησαν το Ρομποτικό Ποδόσφαιρο,

είδαν Εικονική Πραγματικότητα,

δοκίμασαν τα Κινητά του Μέλλοντος

γέλασαν με τον Ψηφιακό Καραγκιόζη

ταξίδεψαν με τα Ρομποτικά Αυτοκίνητα

ευαισθητοποιήθηκαν με την Ενέργεια – Περιβάλλον – Υπολογιστικά Μαθηματικά

δημιούργησαν μικρές κατασκευές  με την Ρομποτική Αρχιτεκτονική @ TUC

 

…στο τέλος πήραν το ΒΡΑΒΕΙΟ του JUNIOR ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook