Κλείνουν οι δικαστικές φυλακές στα Χανιά | Πάνε Αγιά σε λίγες μέρες | Επιτέλους …

κλείνουν-οι-δικαστικές-φυλακές-στα-χα-12493

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας (πιθανότατα την Παρασκευή) κλείνει για τη Δικαιοσύνη στα Χανιά η ντροπή της λειτουργίας των παλιών δικαστικών φυλακών.

Η φυλακή που σε πρόσφατη επίσκεψη του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης είχε χαρακτηρίσει «ποντικότρυπα», σε ημερομηνία που επισήμως για λόγους ασφαλείας δεν έχει ανακοινωθεί μεταφέρεται επιτέλους στην περιοχή Αγιάς, όπου σε μικρή απόσταση από την αγροτική φυλακή ανεγέρθηκε ένα σύγχρονο κατάστημα κράτησης που κόστισε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι απαραίτητες προετοιμασίες για την μεταφορά της φυλακής των περίπου 150 κρατουμένων ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε η δύσκολη διαδικασία για την εκπαίδευση του προσωπικού στα σύγχρονα μέσα φύλαξης που διαθέτει η νέα φυλακή.

Τα φύλλα πορείας για το προσωπικό ετοιμάζονται και έχουν ανασταλεί οι άδειες του προσωπικού ώστε η διαδικασία της μεταφοράς να γίνει γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια.

Για τη μεταφορά των κρατουμένων που θα γίνει κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας έχει εκπονηθεί από τη Διεύθυνση της φυλακής σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. ειδικό σχέδιο δράσης, ενώ το προσωπικό των περίπου εκατό υπαλλήλων, αναμένεται να ενισχυθεί με δέκα εννέα ακόμα υπαλλήλους που εθελοντικά δέχτηκαν την μετάταξη τους στο νέο κατάστημα κράτησης.

Η νέα φυλακή αναγέρθηκε σε οικόπεδο επιφανείας 50 περίπου στρεμμάτων και η συνολική επιφάνεια των κυρίως κτηρίων συγκροτήματος είναι 14.855 τετραγωνικά, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα υπόγεια.

Τα κυρίως κτίρια είναι διώροφα εκτός από τους χώρους κράτησης στεγάζουν τις υπηρεσίες της φυλακής και τους βοηθητικούς χώρους (εστιατόρια, ιατρεία γυμναστήριο), ενώ σε κάθε μια από τις πέντε πτέρυγες υπάρχουν 40 κελιά με τρεις κλίνες το κάθε κελί.

Η δημιουργία των νέων φυλακών αποφασίστηκε το 1998 και οι εργασίες για την ανέγερση τους ξεκίνησαν το 2005 μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων από την «Θέμις Κατασκευαστική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook