Έρχεται η δόση | 52,5 δισ.ευρώ από το Eurogroup | Άντε και καλές γιορτές …

έρχεται-η-δόση-525-δισ-ευρώ-από-το-eurogroup-άντε-13951

Την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup σε μια συνεδρίαση «express», η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στις Βρυξέλλες.

Οι 17 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν το πράσινο φως για να εκταμιευτεί η δόση προς την Ελλάδα τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη δόση που εκταμιεύεται τη Δευτέρα θα ανέρχεται στα 34 δισ.ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, μέχρι τον Μάρτιο θα εκταμιευτούν στη χώρα συνολικά 52,5 δισ.ευρώ, από τα οποία τα 49 δισ. θα δοθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό EFSF και τα υπόλοιπα 3,5 δισ. θα προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε», δήλωσε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Πήγαμε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε», σχολίασε στο protothema.gr κυβερνητική πηγή.

Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ: Η εκταμίευση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα

Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλόντ Γιουνκέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα βρίσκεται και πάλι σε σταθερή βάση. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε διάφορα μέτρα για να παραμείνει έτσι, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Χρήματα θα ρεύσουν προς την Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα», είπε.

Πηγή: protothema.gr

One thought on “Έρχεται η δόση | 52,5 δισ.ευρώ από το Eurogroup | Άντε και καλές γιορτές …

  1. Δεν μπορώ να μην σκέφτομαι διαβάζοντας τις δηλώσεις του θλιβερού κυβερνήτη, ότι από τη μια τσέπη των δανειστών βγαίνουνε τα δισεκατομμύρια, στην άλλη μπαίνουνε. Λογιστικές χρεώσεις και πιστώσεις ενός, υπό κατάρρευση, τερατώδους υπερεθνικού συστήματος που στην Ελλάδα λειτουργεί με υπηρετικό προσωπικό που πνέει κι αυτό τα λοίσθια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook