Το αεροπλάνο του πλουσιότερου Ρώσου στα Χανιά | Εντυπωσιακές φωτογραφίες

το-αεροπλάνο-του-πλουσιότερου-ρώσου-σ-740098

Δια θαλάσσης και από αέρος «πολιορκεί» τα Χανιά ο 65χρονος Αλισερ Ουσμάνοφ, ο πλουσιότερος Ρώσος ολιγάρχης, με περιουσία που σύμφωνα με το Forbes φτάνει τα 15,1 δισ. δολλάρια.

Μετά την χθεσινή αποκάλυψη του zarpanews.gr «Ο μεγαλομέτοχος της Άρσεναλ, με το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο στα Χανιά | Photos»  σήμερα, σας παρουσιάζουμε εντυπωσιακές  φωτογραφίες και από το ιδιωτικό του αεροπλάνο, το οποίο βρίσκεται στο Αεροδρόμιο των Χανίων.

Πρόκειται  για το «Bourkhan» το ΄τρίτο ακριβότερο ιδιωτικό αεροσκάφος στον κόσμο, ένα το Airbus A340-300 το οποίο αγοράστηκε για $238 εκατομμύρια δολάρια, μετά την πώληση των μετοχών που κατείχε ο Ουσμάνοφ στο Facebook. Μετά τις τροποποιήσεις που έχει κάνει, η σημερινή αξία του αεροσκάφους -το οποίο είναι μεγαλύτερο ακόμα και από του Πούτιν- ανέρχεται στα 450 εκατ. δολάρια. 

Φωτογραφία αρχείου από το εσωτερικόΟ Ρώσος μεγιστάνας έδωσε στο αεροσκάφος το όνομα του πατέρα του “Bourkhan,” ενώ το σουπεργιότ “Dilbar” που έχει καταπλεύσει στη Σούδα, φέρει το όνομα της μητέρας του.

Εκτός από όλες την άνεση και την πολυτέλεια, χαρακτηριστικό είναι ότι το αεροσκάφος διαθέτει «δωμάτιο πανικού«, το οποίο είναι κατασκευασμένο από άθραυστα υλικά, εξασφαλίζοντας σε όποιον είναι μέσα την επιβίωση ακόμα και μετά από αεροπορικό ατύχημα.

Το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου

Στον κόλπο της Σούδας έχει καταπλεύσει το μεγαλύτερο σε όγκο γιοτ στον κόσμο, το «Dilbar», το οποίο ανήκει Αλίσιερ Ουσμάνοφ.

Φωτογραφία του Βασίλη Λιλικάκη

Κατασκευάστηκε κατά παραγγελία από τον Ουσμάνοφ σε ένα από τα πιο σύγχρονα ναυπηγεία για γιοτ πολυτελείας στον κόσμο στη Γερμανία, παραδόθηκε στον ίδιο το 2016 και κόστισε 600 εκατ. δολάρια ενώ αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 22,5 κόμβους και έχει βύθισμα 6,1 μέτρων.

Φωτογραφία του zarpanews.gr από την Γεωργιούπολη
Φωτογραφία του zarpanews.gr από την Γεωργιούπολη

Το «Dilbar» έχει μήκος 157 μέτρων και πλάτος 24 μέτρων, και οι εσωτερικοί του χώροι έχουν εμβαδό 3.850 τετραγωνικά μέτρα, με δυνατότητα φιλοξενίας 40 επιβατών, αλλά και με 85 άτομα ως προσωπικό.

zarpanews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 thoughts on “Το αεροπλάνο του πλουσιότερου Ρώσου στα Χανιά | Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook