Στα Χανιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης | Αιχμές για τις εκκλησίες που δεν μετέχουν στην Σύνοδο | Photos

στα-χανιά-ο-οικουμενικός-πατριάρχης-α-382719
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στα Χανιά έφθασε στη 1:30 το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η υποδοχή του πραγματοποιήθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤον κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, η πρέσβης κα Άγη Μπαλτά και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπό την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ κ. Βαρθολομαίος σε δήλωση του μετά την άφιξη του στα Χανιά είπε αναφερόμενος στην μη συμμετοχή εκκλησιών στην Σύνοδο πως η ευθύνη της απουσίας του βαρύνει τις ίδιες και τους προκαθήμενους τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη:

«Η Κρήτη με αισθήματα σεβασμού υποδέχεται την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.Σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για την Ορθοδοξία, με την Άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί μας, σηματοδοτείται η έναρξη των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕνός ιστορικού γεγονότος  η σημασία του οποίου θα ξεπεράσει τα όρια του Ελλαδικού χώρου και θα φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, σε κάθε Ορθόδοξη εκκλησία και ενορία.Για την Περιφέρεια Κρήτης, η επικείμενη Σύνοδος, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός που αναμφισβήτητα θα προβάλλει διεθνώς το νησί μας και θα καταγραφεί στις σελίδες της ιστορίας.Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, στο νησί του Αποστόλου Τίτου, ως Περιφέρεια Κρήτης με σεβασμό καλωσορίζουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη καθώς επίσης και όλους τους επικεφαλής των Ορθοδόξων Εκκλησιών με την ελπίδα ότι η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zarpanews.gr

3 thoughts on “Στα Χανιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης | Αιχμές για τις εκκλησίες που δεν μετέχουν στην Σύνοδο | Photos

  1. Διαβαστε τι λεει ο στενος συνεργατης του Πουτιν για την ψευτοσυνοδο των Οικουμενιστων
    Αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων :
    Τέταρτος λόγος περί μη συγκλήσεως/συμμετοχής στην Σύνοδο :
    Οικουμενισμός. Η κοινή προσευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πάπα η οποία θεωρείται από πολλούς ως αιρετική.
    Σύμφωνα με τους κανόνες, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έπρεπε να είχε καθαιρεθεί. Με τη συμμετοχή στο Συμβούλιο την οποία συγκαλεί ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, όλες οι άλλες τοπικές εκκλησίες αναγνωρίζουν την αρχαιότητα του και γι αυτό ευνοούν μια πολιτική προσέγγισης με τους αιρετικούς.
    (σημ. : αφού δεν τολμάει να τα πει ο Πατριάρχης Ρωσίας, ο οποίος άγεται και φέρεται και συλλειτουργεί με τους Οικουμενιστές, ευτυχώς και ο Πούτιν και το περιβάλλον του…)

    Το διαβάσαμε από το:
    «Κεραυνοί» κατά Βαρθολομαίου από την Ρωσία: «Σιώπησε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – Υπάρχουν πράκτορες των ΗΠΑ στην Κρήτη» http://www.pentapostagma.gr/2016/06/%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%81%CF%89.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook