Πλατανιάς | Πρώτα έβαλαν παγκάκια κι ύστερα έκοψαν τα δέντρα που έκαναν σκιά! | Photos

πλατανιάς-πρώτα-έβαλαν-παγκάκια-κι-ύσ-121659

dentra.maleme1

Η επιλογή του Δήμου Πλατανιά να κόψει τα αλμυρίκια από την παραλία του Μάλεμε, προκαλεί θλίψη και προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής που δεν κατανοούν αυτήν την παρέμβαση στο πράσινο της περιοχής, ειδικά όταν έχει προηγηθεί η ανάπλαση της παραλίας κι έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, για να απολαμβάνουν οι περιπατητές τη σκιά, αυτών των δέντρων!

Με τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα, ακροατές του SUPER FM, μας κάνουν λόγο για «ολοκληρωτική  αποψίλωση και καταστροφή του πράσινου»  και μεταφέρουν την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, κάποιοι εκ των οποίων, μόλις αντελήφθησαν τι συνέβαινε, συγκεντρώθηκαν στην παραλία και με τη διαμαρτυρία τους, έπεισαν το συνεργείο να μην συνεχίσει να «κατακρεουργεί» τα δέντρα.

«Έχουν κάνει ανάπλαση και η παράλια είναι ιδανικό μέρος για βόλτα και άσκηση. Ειδικά τα παγκάκια, τα έβαλαν ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο, για να ξαποσταίνει ο κόσμος κάτω από τη σκιά που δημιουργούσαν τα δέντρα. Και τώρα ήρθαν και έκοψαν τα δέντρα», επισημαίνει ο Λ.Γ.

dentra.maleme3

«Επικίνδυνα κλαδιά»

Συμφώνα με την Προϊσταμένη στο Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας  του δήμου Πλατανιά κυρία Ειρήνη Κουκουλά, κάποια κλαδιά είχαν πάρει «επικίνδυνη κλίση» και έπρεπε να κλαδευτούν.

Ωστόσο, όπως η ίδια παραδέχεται, «ξεκινώντας το κλάδεμα του πρώτου δέντρου, με το σκεπτικό της ελαφριάς παρέμβασης και αφαιρώντας μόνο τα κλαδιά που είχαν επικίνδυνη κλίση, διαπιστώσαμε πως έμεναν να ορθώνονται 2-3 πανύψηλοι κλάδοι, που υπονόμευαν την ευστάθεια του δέντρου και το καθιστούσαν ακόμα πιο επικίνδυνο. Κατά συνέπεια ήταν μονόδρομος το χαμήλωμα των κλάδων αυτών».

dentra.maleme2

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook