Κρήτη | Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου 2015 τον Ιούνιο στο Ηράκλειο

4Ανοιχτή πρόσκληση να συμμετέχουν οι Κρητικοί αλλά και οι ξένοι επισκέπτες μας στη γιορτή του αθλητισμού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου 2015 με τίτλο «Athletics in the land of culture!-  Ο κλασσικός αθλητισμός  στον τόπο του πολιτισμού!» , που θα διεξαχθεί στις  20 και 21 Ιουνίου 2015 στο Παγκρήτιο Στάδιο με την συμμετοχή εκατοντάδων διακριμένων αθλητριών και αθλητών από 12 εθνικές ομάδες της Ευρώπης, απηύθυναν οι διοργανωτές, Περιφέρεια Κρήτης, ΣΕΓΑΣ, και δήμος Ηρακλείου.

???????????????????????????????Σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκαν οι στόχοι της διοργάνωσης όπως επίσης η επικοινωνιακή εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  Εθνικών Ομάδων Στίβου 2015.  Όπως τόνισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αθλητισμού- Πολιτισμού Κώστας Βαρδαβάς, εκπρόσωποι αθλητικών, κοινωνικών φορέων, κύριοι στόχοι των αγώνων είναι η άνοδος κατηγορίας της Ελλάδας στην σούπερ λίγκα στίβου, όπως επίσης η προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό αλλά και της Κρήτης  ως τουριστικός, αθλητικός, πολιτιστικός  προορισμός, καθώς επίσης η ανάδειξη  της ιστορικής συνεισφοράς του νησιού  στον παγκόσμιο πολιτισμό.  Παράλληλα, παρουσία του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπδουλάκη και σενάριο Παναγιώτη Παπουτσάκη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το τηλεοπτικό σποτ προβολής-προώθησης της αθλητικής διοργάνωσης.

Όπως έγινε γνωστό περισσότεροι από 800 αθλητές, συνοδοί και προπονητές (12 εθνικές ομάδες στίβου της Ευρώπης) θα συμμετέχουν στους αγώνες που θα μεταδοθούν από μεγάλα κανάλια της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου. Ο στόχος των εθνικών ομάδων  η κατάκτηση μιας από τις τρείς πρώτες θέσεις που οδηγεί στην σούπερ λίγκα του Ευρωπαϊκού στίβου.

Στη  συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι αγώνες αποτελούν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την τουριστική προβολή της Κρήτης. Υπό την σκεπή της Περιφέρειας, του δήμου, του ΣΕΓΑΣ διοργανώνουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και μάλιστα αύριο πάνω από 4000 άτομα θα συμμετέχουν στην άλλη μεγάλη αθλητική διοργάνωση «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ». Οι διαπραγματεύσεις που έγιναν με τους Ευρωπαϊκούς αθλητικούς θεσμούς για να διεκδικήσουμε τους αγώνες στίβου ήταν δύσκολες αλλά με την συνεργασία όλων τα καταφέραμε. Είναι μεγάλη τιμή για την Κρήτη που οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους για την άψογη προετοιμασία των αγώνων. Το RUN GRECCE ΗΡΑΚΛΕΙΟ έφερε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, και ο επόμενος στόχος είναι να ανέβουμε κατηγορία δηλαδή στη σούπερ λίγκα στίβου. Σε αυτό θα βοηθήσουν όλοι οι Κρητικοί μικροί και μεγάλοι που τους καλούμε να γεμίσουν ασφυκτικά το Παγκρήτιο Στάδιο εμψυχώνοντας τους Έλληνες αθλητές».???????????????????????????????

Ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης:

«Ο αθλητισμός, ο τουρισμός και ο πολιτισμός συμπορεύονται το επόμενο διάστημα στην Κρήτη. Έχουμε σπουδαία αθλητικά γεγονότα, το  αυριανό «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου τον Ιούνιο. Πρόκειται για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που προβάλλουν διεθνώς την Κρήτη, την Ελλάδα. Σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ η αυτοδιοίκηση αποδεικνύει ότι ξέρει και μπορεί να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Οι Κρητικοί είμαστε σίγουροι ότι θα «αγκαλιάσουν» με την παρουσία τους τον Ιούνιο, στο Παγκρήτιο, το μεγάλο αυτό διεθνές αθλητικό γεγονός».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος:

«Δώδεκα εθνικές ομάδες στίβου θα συμμετέχουν και το σημαντικό έπαθλο είναι οι τρείς πρώτες θέσεις που θα οδηγήσουν στην σούπερ κατηγορία στίβου. Οι αγώνες αυτοί  θα σηματοδοτήσουν την επάνοδο της Ελληνικού στίβου στη πρώτη γραμμή των διεθνών διοργανώσεων. Οι αγώνες προβάλλουν το τουριστικό προϊόν του νησιού και ειδικότερα τον αθλητικό τουρισμό. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κρήτης το δήμο Ηρακλείου, τον Περιφεριεάρχη Σταύρο Αρναουτάκη το δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, τους συνεργάτες τους. Καλούμε τους κατοίκους της Κρήτης να βρεθούν στους αγώνες να χειροκροτήσουν τους αθλητές να ενισχύσουν την εθνική μας ομάδα για να πετύχει τον στόχο της ανόδου.1

Ο Εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης: «Η επιτυχής διοργάνωση των αγώνων αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την χώρα μας, και η Ελλάδα χρειάζεται πολλές τέτοιες ψήφους στη δύσκολη χρονική συγκυρία που διανύουμε. Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Τους αγώνες τους έχουμε εντάξει στη διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης στο εξωτερικό, οπότε σε κάθε γωνιά της Ευρώπης η διοργάνωση θα προβληθεί. Οι αγώνες θα αξιοποιηθούν επίσης για την προβολή της Κρήτης ως κατάλληλος αθλητικός προορισμός».

Αντιδήμαρχος αθλητισμού δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς:

«Μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση στη Κρήτη, στο Ηράκλειο. Μετά από πολλά χρόνια διοργανώνουμε και φιλοξενούμε μια τέτοια  σπουδαία διεθνή διοργάνωση που θα προβάλλει το νησί μας σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε και στην εικόνα που θα «φύγει» από εδώ στις Ευρωπαϊκές χώρες, ο κλασσικός αθλητισμός επιστρέφει στο τόπου του πολιτισμού».

Ο δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος προετοιμασίας αγώνων από το δήμο Ηρακλείου Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι: «Το Ηράκλειο γιορτάζει και ετοιμάζουμε μουσικές εκδηλώσεις που θα έχουν διάρκεια 6 ημέρες. Συγκροτήματα θα παίζουν «ζωντανά» μουσική, και θα προσκαλούν τους Κρητικούς, τους ξένους επισκέπτες μας, να παρακολουθήσουν τους αγώνες στο Πακρήτιο, ενώ η Φιλαρμονική του δήμου θα πλαισιώσει την τελετή έναρξης».

Εξάλλου ο Σωτήρης Κυρανάκος υπεύθυνος κοινωνικής ευθύνης του ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε και μια καινοτομία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Στο Παγκήτιο Στάδιο, όπως είπε,  θα δημιουργηθεί μια παιδική κερκίδα που στο χώρο των επισήμων με παιδιά δημοτικού κ γυμνασίου την επιμέλεια της οποίας έχουν αναλάβει μεταξύ άλλων οι εθελοντές της ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ. Εκεί θα καθίσουν παιδιά του δημοτικού τα οποία και θα διαπιστευθούν ως VIP. Στην σημερινή παρουσίαση-συνέντευξη τύπου των αγώνων το παρόν έδωσαν οι αθλήτριες στίβου Μαρία Μπελιμπασάκη, ο προπονητής της Μιχάλης Γωνιωτάκης, η Ειρήνη και  Ιωάννα Βασιλείου, η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη, μερικά από τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα Κρητικής καταγωγής που θα προβάλλουν τους αγώνες.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ