Η ζωή του Έρικ Κλάπτον στην μεγάλη οθόνη με άρωμα Όσκαρ

η-ζωή-του-έρικ-κλάπτον-στην-μεγάλη-οθόν-495370

Η Λίλι Φίνι Ζανούκ, η βραβευμένη με Όσκαρ παραγωγός για την ταινία Ο σοφέρ της κυρίας Ντέιζι θα σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ για τον κιθαρίστα, συνθέτη και τραγουδιστή της ροκ και της μπλουζ, Έρικ Κλάπτον με τίτλο Eric Clapton: A Life in 12 Bars.

«Η μουσική του Κλάπτον είναι η βάση της ταινίας μας. Η προσήλωσή του στα blues, τις παραδόσεις και τους δημιουργούς τους, είναι απόλυτη από τις πρώτες ημέρες του» δήλωσε η Ζανούκ.

«Ήταν, επίσης, πάντα ανήσυχος αναζητώντας το κατάλληλο μέσο για να διαμορφώσει και να αναπτύξει την καλλιτεχνική του φωνή, προκαλώντας συχνά σύγχυση στους θαυμαστές και τα μέσα ενημέρωσης με τις ξαφνικές αλλαγές στη μουσική κατεύθυνση, στις ταινίες, τα τραγούδια, το στυλ κιθάρας, τον τόνο και την εμφάνιση του» πρόσθεσε.

Η ταινία θα εξετάζει επίσης την προσωπική ζωή του Έρικ Κλάπτον η οποία είναι «η συναισθηματική ραχοκοκαλιά της ταινίας» αναφέρει στο Variety. Παρακολουθεί την τραυματική παιδική του ηλικία, τις επιτυχίες της μουσικής καριέρας του, τον θάνατο του γιου του το 1991 και την οικογενειακή ευτυχία μια δεκαετία αργότερα.

Είναι πράγματι ένας μελαγχολικός γύρος του θριάμβου, γεμάτος νοσταλγικούς μύθους, αλλά πάντα μουσικά ισχυρός, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» δήλωσε η Ζανούκ.

«Παρά το γεγονός ότι η πορεία του είναι στρωμένη με τραγωδίες, τον εθισμό και την απώλεια, ο ίδιος ποτέ δεν αποτυγχάνει να ανακτήσει το ανάστημά του και να συνεχίσει να υπηρετεί αυτό που ο ίδιος κατέχει πραγματικά: τη μουσική».

eric_uncutΗ Λίλι Φίνι Ζανούκ σκηνοθέτησε το 1991 το δράμα Rush με τους Τζέισον Πάτρικ και Τζένιφερ Τζέισον Λι, τη μουσική του οποίου είχε γράψει ο Κλάπτον. Από τότε η Λίλι Φίνι Ζανούκ και ο μουσικός διατηρούν φιλική σχέση.

«Έχουμε μοναδική πρόσβαση στο προσωπικό αρχείο του Κλάπτον σε βίντεο από τις κλασικές εμφανίσεις του, γυρίσματα εντός και εκτός σκηνής, φωτογραφίες, αφίσες συναυλιών, χειρόγραφες επιστολές, σκίτσα και σημειώσεις από το προσωπικό του ημερολόγιο – στοιχεία που έχουν τη δύναμη να μεταφέρουν το κοινό σε κάθε εποχή, από εμμονικός φοιτητής έγινε δάσκαλος, μετά υπερβατική φιγούρα στη μουσική ιστορία και ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών» λέει για το ντοκιμαντέρ ο συνεργάτης για το φιλμ και παραγωγός Τζον Μπάτσεκ.

H Altitude Film Sales χειρίζεται τις διεθνείς πωλήσεις και τη διανομή και η Altitude Film Distribution έχει λάβει τα δικαιώματα στο Ηνωμένο Βασίλειο με τα πρώτα πλάνα θα παρουσιαστούν στην Ευρωπαϊκή Αγορά Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Η ιστορία θα ειπωθεί μέσα από τα λόγια και τα τραγούδια του ανθρώπου που πάντα έβρισκε στη μουσική εσωτερική δύναμη και θεραπεία, καθώς και μέσα από τα λόγια των μελών της οικογένειας του, των φίλων, των μουσικών συνεργατών του, σύγχρονων και πολλών θρύλων – συμπεριλαμβανομένων των BB King, Jimi Hendrix και George Harrison.

eric rock

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook