Χανιart 2013 | “Το βλέμμα του Νάρκισσου” στο Μέγαρο Τριανόν

xania.artΣυμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Μέγαρο Τριανόν και το “Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον” παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Το Βλέμμα του Νάρκισσου» στο Μέγαρο Τριανόν,  Ηρώων Πολυτεχνείου 43, Δικαστήρια.

Στην έκθεση συμμετέχουν 50 Έλληνες και Διεθνείς εικαστικοί δημιουργοί. Εικαστική επιμέλεια Ήρα Παπαποστόλου & Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

«Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα θεάματα και η διαφήμιση σερβίρουν είδωλα με τα οποία καλείται να ταυτιστεί το Εγώ του νέου δυτικού ανθρώπου. Η ταύτιση του Εγώ με κάποιο είδωλο οδηγεί αρχικά σε αίσθηση αιχμαλωσίας και τελικά σε εξέγερση ενάντια στο προτεινόμενο είδωλο που σου επιβάλλεται ως μορφή και τρόπος συμπεριφοράς της δικής σου ψυχής. Σε μια εποχή σαν τη δική μας όπου τα στρεβλά πρότυπα και η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας και αγάπης υπερισχύουν στις ανθρώπινες σχέσεις, ο ναρκισσισμός, το υπέρμετρο Εγώ, είναι η περιρρέουσα αρρώστια που μαστίζει ολοένα και περισσότερο το μυαλό του σύγχρονου Ανθρώπου».

Η έκθεση θα διαρκέσει από 30.10.2013 μέχρι 23.11.2013 και θα είναι ανοικτή Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 17:00-20:00 με ελεύθερη είσοδο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕθνικό Προσκλητήριο Απελευθέρωσης | Κάλεσμα του Μιχ. Μινουδάκη στον Καμμένο
Επόμενο άρθροΧανιά | Στα Χανιά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός.