Στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το Μνημόνιο …

στη-βουλή-η-πρόταση-του-συριζα-για-εξετ-10149

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ακόμη 70 βουλευτών του κόμματος, για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και την υπογραφή των μνημονίων.

Η συζήτηση αναμένεται να περατωθεί στις πέντε το απόγευμα και αμέσως μετά θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε την Τετάρτη αμέσως μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αποφάσισε να μη δώσει θετική ψήφο στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την απόφαση αυτή σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης, ο οποίος άνοιξε τη συζήτηση, λέγοντας: «Κι εσείς θα τα κουκουλώσετε και θα καταψηφίσετε την πρόταση για να μη σπάσετε την εταιρική σχέση;».

Όπως τόνισε: «Δική μας πρόθεση δεν είναι να κυνηγήσουμε μάγισσες, αλλά να απαντήσουμε σε τεράστια ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία» είπε και πρόσθεσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εκδικητική αλλά αποσκοπεί στην κάθαρση και τη διέξοδο. Δεν υπάρχει restart χωρίς κάθαρση. Πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για μια νέα αρχή».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, από την πλευρά του, διατύπωσε αντιρρήσεις για το γεγονός ότι δεν εισάγεται προς συζήτηση σήμερα η πρόταση του κόμματός του που φέρει, όπως είπε, τριάντα υπογραφές για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος απάντησε ότι με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων τέθηκε στο αρχείο διότι δεν φέρει 60 υπογραφές, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Στο μεταξύ, στη βάση γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ενημερώνεται ότι μπορεί να λάβει γνώση της δικογραφίας που αφορά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη σε διατιθέμενο χώρο της Βουλής, δίχως δικαίωμα αναπαραγωγής των στοιχείων αυτών και λήψης αντιγράφων της δικογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook