Λάγκερφελντ μαινόμενος κατά Ολάντ

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατηγορώντας τον ότι «καταστρέφει την γαλλική οικονομία» λόγω του ότι προώθησε την επιβολή υψηλής φορολογίας στους πλουσιότερους πολίτες της χώρας, χωρίς να διστάσει να χρησιμοποιήσει ύβρεις εναντίον του.

«Αυτός ο ηλίθιος θα αποβεί τόσο καταστροφικός, όσο υπήρξε ο Θαπατέρο» είπε σε συνέντευξή του σε γνωστό ισπανικό περιοδικό μόδας.

Οι επιθετικές δηλώσεις του Λάγκερφελντ ακολουθούν αυτές πολλών Γάλλων επιχειρηματιών, που ενίστανται για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ στο πλαίσιο των προσπαθειών περιστολής του γαλλικού χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Η γαλλική προεδρία ως τώρα δεν σχολίασε τις δηλώσεις αυτές.Το επεισόδιο καταγράφεται ενώ η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου φθίνει (41%, από 60% όταν είχε εκλεγεί).

Ο ασπρομάλλης Λάγκερφελντ, γερμανικής καταγωγής, χαρακτηρίζεται εκκεντρικός και διόλου συμβατικός χαρακτήρας. Στη συνεργασία του με τον Channel έχει σχεδιάσει μερικές από τις ακριβότερες δημιουργίες του οίκου μόδας.

Η πελατεία του Channel είναι τα πιο εύπορα στρώματα του πληθυσμού που πλήττονται από τη νέα φορολογική πολιτική στη Γαλλία.«Ο Ολάντ θέλει να τιμωρήσει τους πλούσιους και ουδείς θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει επενδύσεις. Οι ξένοι δεν θα επενδύσουν ποτέ ξανά στη χώρα μου».

Ακόμα, υποστήριξε πως «πλην των κοσμημάτων, των αρωμάτων, της παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών και μόδας, η γαλλική ανταγωνιστικότητα στο διεθνές στερέωμα είναι ανύπαρκτη».

Πηγή: real.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ