Στο πλευρό του Γρηγόρη Αρχοντάκη η Έφη Βιτσιλάκη

στο-πλευρό-του-γρηγόρη-αρχοντάκη-η-έφη-864857

Με τον Γρηγόρη Αρχοντάκη συστρατεύθηκε η Έφη Βιτσιλάκη, διεκδικώντας την ψήφο των Χανιωτών.

Με συμμετοχή εδώ και χρόνια στα κοινά της πόλης, δεν είχε, ωστόσο, πάρει μέχρι τώρα την απόφαση να βάλει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές, κάτι που έγινε με τον συνδυασμό «Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Ημέρας», του Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Όπως η ίδια αναφέρει στην ανοικτή επιστολή της, είναι έτοιμη να αφιερώσει χρόνο, ικανότητες και γνώση για να τιμήσει την ψήφο των συνδημοτών της.

Αναλυτικά:

«Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου καλούμαστε να ψηφίσουμε, όχι για κάτι απόμακρο και απρόσωπο, αλλά για το δήμο μας, το σπίτι μας!

Ο δήμος μας είναι η παιδική χαρά και το πάρκο που θα παίξει το παιδί μας, ο παιδικός σταθμός και το σχολείο που θα μορφωθεί και θα κοινωνικοποιηθεί, οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα γυμναστεί!

Είναι το γηροκομείο και τα ΚΑΠΗ που θα φιλοξενήσει τον παππού και τη γιαγιά μας!

Είναι οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι πλατείες που διασχίζουμε καθημερινά για τη δουλειά και την αναψυχή μας!

Είναι τα σκουπίδια έξω από την πόρτα μας και το νερό που πίνουμε!

Η πολιτιστική κληρονομιά και η παράδοσή μας!

Ο Δήμος Χανιών είναι οι άνθρωποι του και οι καθημερινές δραστηριότητές τους!

Η απάντηση λοιπόν στο γιατί είμαι υποψήφια με το συνδυασμό του Γρήγορη Αρχοντάκη, είναι όλοι οι παραπάνω λόγοι! Ο δήμος μας, μας άφορα σε κάθε πτυχή της ζωής μας!

Μέχρι τώρα, ως ελεύθερος επαγγελματίας και μητέρα δυο κοριτσιών δεν είχα τον χρόνο να αφιερωθώ στην πόλη μου, παρόλο που πάντα προσπαθούσα να είμαι ενεργός πολίτης και κατάφερνα να ξεκλέψω χρόνο για να συμμετέχω σε συλλογικές δράσεις, επαγγελματικές η κοινωνικές!

Σήμερα η μεγάλη μου κόρη, η Κωνσταντίνα είναι 2ετης φοιτήτρια στο Μαθηματικό Αθηνών. Η μικρή μου η Μύριαμ, δίνει πανελλήνιες φέτος και ελπίζω να ανοίξει τα φτερά της. Έτσι λοιπόν οι απαιτήσεις του ρόλου της μητέρας μειώνονται σημαντικά, θα μπορώ λοιπόν να βρω το χρόνο να αφιερώσω στην μεγάλη μας οικογένεια, τον δήμο μας!

Είχα την τύχη να ζήσω και να ταξιδέψω σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η διαπίστωση πως άλλου τα αυτονόητα είναι πραγματικότητα εδώ και δεκαετίες, ενώ εδώ είναι ακόμα ζητούμενα, με θλίβει και με παρακινεί!

Σ’ αυτές τις εκλογές ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, έχει γίνει αντικείμενο πειραγμάτων και πλάκας, καλοπροαίρετων πιστεύω. Είναι αλήθεια πως όλοι μας ξέρουμε φίλους, συγγενείς, συναδέλφους που κατεβαίνουν σε διάφορους συνδυασμούς.

Προσωπικά το βρίσκω ιδιαίτερα θετικό και αισιόδοξο!

Σε μια εποχή «απολιτίκ»είμαστε πολλοί που για πρώτη φορά αποφασίζουμε να πάρουμε την ευθύνη του «εκλέγεσθαι», συστρατευόμαστε για ένα κοινό όραμα και δηλώνουμε έτοιμοι να αφιερώσουμε χρόνο, ικανότητες και γνώση για να τιμήσουμε την ψήφο των συνδημοτών μας!

Γιατί ας μην γελιόμαστε, το μεγάλο στοίχημα είναι αυτό και για τους επικεφαλής (που έχουν όλοι προϋπηρεσία στον πολιτικό στίβο) και για τους συμβούλους τους! Στο τέλος της θητείας μας ποιες υποσχέσεις τηρήσαμε, πόσο δουλέψαμε, τι νέο κομίσαμε στον δήμο μας!

Προσωπικά είμαι έτοιμη και για δουλειά και για συνεργασία, γιατί η μέχρι τώρα εμπειρία μου στην δουλειά, στα κοινά και στη ζωή, μου έχει αποδείξει πως αυτά είναι τα κλειδιά της επιτυχίας, σκληρή δουλειά και ομαδικό πνεύμα!

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, ο Γρήγορης Αρχοντάκης στην ως τώρα πορεία του, έχει αποδείξει πως πέρα από την ευφυΐα του, την κοινή λογική και την ικανότητα του να κάνει τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα, έχει μεγάλη πίστη στην συνεργασία και την συναίνεση. Έτσι πορεύθηκε σαν αντιδήμαρχος, σαν νομάρχης, στην κατάρτιση του προγράμματός του, στην σύγκλιση με την κα Αγγελάκη.

Πιστεύω πως έχει κατανοήσει σε βάθος τις νέες συνθήκες που δημιουργεί το νέο εκλογικό σύστημα, και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να ηγηθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο, για να πείσει ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες, να συσπειρωθούν για το κοινό καλό!

Δεν μηδενίζω σε καμιά περίπτωση το έργο των προηγούμενων δημοτικών άρχων! Έγιναν πράγματα αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν, μια επίσκεψη σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού μας δείχνουν το δρόμο!

Ο νυν δήμαρχος με τον οργασμό έργων το τελευταίο διάστημα, μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, πως όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται!

Το ερώτημα που βέβαια τίθεται άφορα στο συντονισμό και στον προγραμματισμό, πχ το πάρκο της Αγίας Μαγδαληνής, στη γειτονιά μου, τη Χαλέπα, που παρουσίαζε για μεγάλο διάστημα εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις των κατοίκων, καθαρίστηκε σε μια μέρα, 5 μέρες πριν τις εκλογές! Τυχαίο;

Αυτό λοιπόν ελπίζουμε να πετύχουμε με την εκλογή μας!

Καλύτερο προγραμματισμό, συντονισμό μεταξύ αιρετών και φορέων, συνεργασία δήμου και πολιτών!  Ελπίζουμε να βάλουμε τα Χανιά μας στην ψηφιακή εποχή, για καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη, για εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος!

Θέλουμε μια πόλη καθαρή με υψηλές επιδόσεις στην ανακύκλωση!

Θέλουμε μια κοινωνική πολιτική που ν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λιγότερο προνομιούχων συνδημοτών μας!

Θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα αδιαφορίας όσον άφορα τα αδέσποτα!

Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να προβάλλουμε την παράδοσή μας!

Θέλουμε μια πόλη που μεγάλα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά γεγονότα, θα την κάνουν πόλο έλξης επισκεπτών όλο το χρόνο, δίνοντας και αλλά κίνητρα εκτός από το κλασσικό δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα».

Έχουμε τη θέληση, έχουμε τον τρόπο, σας ζητάμε να μας δώσετε την ευκαιρία με την ψήφο σας, να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας, να κάνουμε τα Χανιά μας αυτό που αξίζουν, μια πόλη συνώνυμη όχι μόνο της ομορφιάς αλλά και της ποιότητας! Μια πόλη που σέβεται τον δημότη της και τον επισκέπτη της.

Σας ευχαριστώ, Έφη Βιτσιλάκη»

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χάνια, κόρη του Κώστα και της Μαρίκας Βιτσιλάκη.

Σπούδασα οδοντιατρική στην Αθήνα και έκανα ειδικότητα στην ορθοδοντική στο Παρίσι όπου έζησα 3 χρόνια.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά περιλαμβάνει:

Υπήρξα αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χανιών

Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Χανίων

Μέλος του ΔΣ της Δημοτικής Πινακοθήκης

Μέλος του Ελληνογαλλικού συλλόγου

Συμμετείχα ενεργά στη δημιουργία και στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Χανίων και του Κυττάρου Χαλέπας.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook